Kalimera Grekland Ios.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra på Ios
Ios har egentligen aldrig attraherat vandrare. De har i stället sökt sig till lugnare öar som Naxos och Amorgos. Jag tror att ön inom en snar framtid även kommer att locka vandrare, för Ios är en mycket bra vandringsö. Landskapet är vackert och utanför turistorterna råder ett behagligt lugn, det är sällan man möter någon annan, ofta är man mol allena i bergen.

 

Vandra på Ios.

Landskapet är vandringsvänligt och bjuder på vackra vyer.

 

Bilden ovan är tagen från amfiteatern vid Galleri Yannis Gaitis. Stranden nere i bukten är Mylopotas beach.

En trevlig vandring går från Mylopotas längs kusten till den oftast tomma stranden Sapounochoma. En annan, klart jobbigare, vandring börjar vid Mylopotas och slutar i Chora. Vandringen tar dig rakt upp i bergen, upp till Ios högsta topp Pyrgos (713m), därifrån går det nedför tills du når fram till Chora där en kall öl väntar som belöning.

 

Vandra och bada på Ios.

En enkel vandring till Valma beach via den vackra kyrkan Agia Irini.


Vill du bara nosa lite på Ios som vandringsö kan jag rekommendera den enkla vandringen mellan hamnen och Valma beach, och vidare upp till Chora.

 

Affärer på Ios.

De flesta nöjer sig dock med att vandra runt i Choras gränder.

 

Om du ska vandra på Ios kan jag rekommendera Terrain maps karta (1:25.000), som beskriver sju vandringar på ön. Kartan finns att köpa på plats. Jag kan även rekommendera vandringsboken Santorini, Sifnos, western and Southern Cyklades av Dieter Graf. I boken beskrivs tre vandringar på Ios i detalj. Boken kan möjligen finnas att köpa på Ios, annars hittar du den på större öar, eller så köper du den på nätet.


LÄS MER OM IOS

Om Ios Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera