Kalimera Grekland Ios.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Ios

Alla vägar bär till Ios sa man på åttio- och nittiotalet. Den tiden är förbi. Men det är fortfarande en baggis att resa hit, på egen hand eller med charter. Flygplats finns inte, så du måste åka båt. Det har funnits planer på att bygga en flygplats i bergen (ovanför hamnen) men planerna lär aldrig förverkligas. Trodde vi, men nu kanske det ändå blir av. Läs mer om den kommande flygplatsen på Ios här.

CHARTER

Apollo är det enda svenska charterbolaget som erbjuder resor till Ios. De har hotell i Gialos (hamnstranden), Chora och vid Mylopotas beach. Planet landar på Santorini, båtresan till Ios tar 1-2 timmar. Apollo har ingen personal på Ios, så det är ungefär som att resa på egen hand.

 

Hamnen på Santorini i Grekland.

Hamnen på Santorini.

 

FLYGSTOL

Smidigast är att flyga till Santorini med Apollo, Norwegian eller Ving, de flyger direkt till Santorini från Sverige. Har du tur går det en båt till Ios samma dag, om inte får du stanna en natt på Santorini. För att ta dig till Santorinis hamn åker du taxi. Lediga taxibilar brukar alltid finnas utanför ankomstterminalen. Näst bästa alternativ är att flyga till Aten och vidare med båt från Atens hamnstad Pireus.

 

Hamnen på Ios trafikeras av bland annat Blue Star Ferries och snabba katamaraner.

Hamnen på Ios. Chora syns i bakgrunden.
INRIKESFLYG

Närmaste inrikesflygplatser finns på Santorini och Naxos.

BÅT

Ios har mycket bra båtförbindelse med Santorini, Naxos, Paros, Sikinos, Folegandros, samt med Atens hamnstad Pireus. Både Blue Star Ferries stora färjor och Hellenic Seaways snabba katamaraner trafikerar Ios. Den lilla färjan Artemis går också till Ios på sin eviga rutt bland öarna i Kykladerna.

 

Solnedgång i hamnen på Ios.

Hamnen på Ios sett från "toppen" i Chora. I bakgrunden syns Sikinos.

 

När du anländer med båt till hamnen på Ios, och ska vidare med buss, går du cirka 100 meter rakt fram. Bussen möter upp alla båtar som kommer till hamnen.

 

Bussar möter upp alla båtar som kommer till hamnen på Ios.

Bussar möter upp alla båtar som kommer till hamnen.

 

Båttidtabell för Ios »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM IOS

Om Ios Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera