Kalimera Grekland Ios.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Valma beach på Ios

Valma är en cirka 30 meter lång sandstrand med stenig botten. Om det inte vore för den mysiga tavernan skulle nog inte många bry sig om stranden. Den är nämligen ingen höjdare, i alla fall inte om man jämför med andra stränder på Ios.

 

Valma beach.  Ios.

Valma beach - en liten men naggande god strand, med en fantastisk taverna.

 

I stället är det andra saker som lockar: tavernan, tystnaden, stillheten och det vilsamma lugnet. Tavernan ligger alldeles fantastisk precis där vågorna rullar in mot land. Valma är för mig en magisk plats, en oas, där jag med lätthet kan spendera många filosofiska timmar över ett parti tavli (backgammon) och en kall öl. Kostas, som tidigare drev tavernan, finns tyvärr inte längre i livet, i stället driver hustrun Irini hans livsverk. När man är här, är det svårt att tro att man är på Ios. (Sommaren 2021 är tavernan stängd.)

 

Taverna vid Valma beach på Ios.

Valma beach och taverna.
Det finns två sätt att ta sig till Valma: till fots eller med eget fordon från Chora, eller till fots från Ormos (hamnen). Väljer du vägen från Chora tar du första avtagsvägen till höger innan busshållplatsen, ungefär där diskoteket Sweet Irish Dream ligger.

 

Klippbad nära Valma beach på Ios.

Härliga klippbad nära Valma beach.

 

Går du från hamnen tar du sikte på kyrkan Agia Irini som välkomnar alla ankommande båtar, du såg säkert kyrkan när du kom med färjan. Från kyrkan utgår en stig, som går längs vattnet hela vägen till Valma. Längs stigen finner du flera fina klippbad där det är perfekt att snorkla.


LÄS MER OM IOS

Om Ios Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera