Kalimera Grekland Zakynthos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Zakynthos

Zakynthos har internationell flygplats och är därför en mycket lättillgänglig ö, och det oavsett om du åker på charterresa eller reser på egen hand.

CHARTER

Från Sverige går det charterresor till Zakynthos med Apollo och TUI. Fem resmål kan du välja mellan: Argassi, Kalamaki, Laganas, Tsilivi och Vassilikos.

FLYGSTOL

Flygstolar till Zakynthos säljs och Apollo och TUI. Flygplatsen ligger mellan Zakynthos stad och Laganas, därifrån tar du en taxi till den ort du ska bo i.

Hittar du ingen flygstol till Zakynthos kan du flyga till Kefalonia eller till Aten. Från Pesada på Kefalonia finns det daglig båtförbindelse med Agios Nikolaos på norra Zakynthos. Flyger du till Aten kan du åka buss/båt, eller inrikesflyg till Zakynthos.

 

Hamnen i Agios Nikolaos på norra Zakynthos.

Hamnen i Agios Nikolaos på norra Zakynthos.

 

Läs om vår första resa till Agios Nikolaos här.

 

INRIKESFLYG

Zakynthos har daglig flygförbindelse med Aten.


BUSS

Långfärdsbuss trafikerar Aten-Zakynthos och vice versa upp till fem gånger om dagen. Bussen går från Aten till KylliniPeloponnesos, därifrån vidare med färja till Zakynthos stad. Biljett till färjan ingår i priset. Hela resan tar cirka fem timmar.

BÅT

Bra båtförbindelser är dessvärre inte Zakynthos starka sida. Från Zakynthos stad går det båt till Kyllini på Peloponessos (1 tim), och från Agios Nikolaos (kallas även Skinari) på norra Zakynthos kan man åka till Pesada på Kefalonia. That´s it. Resan till Pesada tar en timme och en kvart. Två avgångar per dag åt båda hållen, en på morgonen och en på kvällen.

 

Hamnen i Zakynthos stad.

Hamnen i Zakynthos stad.

 

Tyvärr finns det ingen bussförbindelse med Agios Nikolaos så det blir till att åka taxi, räkna med 45-50€ till/från Zakynthos stad. Agios Nikolaos är litet, där finns några tavernor och ett par affärer.

 

Båttidtabell för Zakynthos »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM ZAKYNTHOS

Om Zakynthos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera