Kalimera Grekland Ios.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Psathi beach på Ios

Psathi ligger strax efter Agios Theodoti, ungefär halvvägs mellan Chora och Manganari. Vägen från Agios Theodoti till Psathi brukar vara invaderad av flockar med getter, och det är inte ovanligt att man får vänta tills de har passerat. Det är ingen slump att det finns mycket getter här, det ligger nämligen en getostfabrik i bergen, på höger sida. (Vill du provsmaka, eller köpa ost, finns det en affär i hamnen som säljer lokalproducerad ost. Affären har öppet mellan 09.30-14.30 varje dag.)

 

Stranden i Psathi på Ios.

Stranden i Psathi ligger längs vägen till Manganari beach.

 

Psathi är ett sömnigt litet samhälle med ett fåtal hus och en sandstrand. Det som lockar turister till Psathi är den fina stranden och den mycket trevliga tavernan som serverar god hemlagad mat. Utsikten från tavernan över havet bort mot Iraklia är bedårande, och bara den är värd resan hit.

 

Tavernan i Psathi på Ios.

Tavernan i Psathi.
Inne på tavernan hänger två sköldpaddskal på väggen. Enligt ägarna till tavernan händer det att sköldpaddor kommer in till stranden för att lägga ägg. Söker du lugn och ro kan jag verkligen rekommendera stranden i Psathi.

 

Psathi beach. Ios.

Psathi beach.

 

HOTELL I PSATHI

Som du förstår är utbudet extremt litet, och det är bäst att boka i förväg. På Booking.com finns ett ynka ställe att välja på och det är Psathi Beach »


LÄS MER OM IOS

Om Ios Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera