Kalimera Grekland Ios.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Bob Dylans hus på Ios

När jag kom till Ios första gången hörde jag ett rykte om att Cat Stevens hade ett hus på Ios. Huset låg (och ligger fortfarande) vid vattnet strax innan man kommer fram till Mylopotas beach. Jag blev mäkta imponerad av huset, och av att Cat Stevens bodde där.

 

Cat Stevens hus vid Mylopotas beach på Ios.

Cat Stevens hus vid Mylopotas beach.

 

Efter några år sades det att det var David Bowie som ägde huset. Och det var ju ännu häftigare, eftersom jag gillade honom mer än Cat Stevens.

 

David Bowies hus vid Mylopotas beach på Ios.

David Bowies hus vid Mylopotas beach.

 

Åren gick och allt fler musiker sades äga huset. Ett mycket envist rykte sa att det var Bob Dylans hus, och eftersom han är min husgud har jag valt att tro på det. Trots att jag vet att det inte är sant. Sån är jag.
Bob Dylans hus vid Mylopotas beach på Ios.

Bob Dylans hus vid Mylopotas beach.

 

Efter lite research visar det sig att varken Cat Stevens, David Bowie eller Bob Dylan har ägt huset, eller ens varit i huset. Huset byggdes på 1960-talet av fransmannen Jean-Marie Drot med hjälp av den grekiska konstnären Yannis Gaitis. Jean-Marie Drot dog 2015 och då tog hans son Jean-Marie Drot Jr över huset tillsammans med sina syskon Margaret och Jean-Phillipe.

Jean-Marie Drot Jr är regissör, författare och konstsamlare, framförallt samlade han på konst från Haiti. Han bor idag i Montreal och reser inte längre till Ios, men det gör hans syster och hans bror. Idag ägs dock huset av en musiker, oklart vem. Dock vet jag vem som inte äger det.

På tal om Bob Dylan så finns det ett envist rykte om att han bodde i Matalas grottor på det glada sextiotalet. Det ryktet är fel. Men Cat Stevens bodde där, precis som Joni Mitchell gjorde. Den sistnämnda skrev till och med en sång om Matala (på Kreta). Låten heter Carey och är ett av hennes kändaste verk, och finns med på hennes album Blue.


LÄS MER OM IOS

Om Ios Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera