![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Citat:
En annan "pittoresk" typ på denns promenad är "Toaborsten" - ja mannen/männern som jobbar på (äger?) Limonakia-... det finns förlåt två olika design av toaborste som jobbar där. Dels han som steker o dels han som springer omkring o serverar. Jag finner det tyvärr rätt löjeväckande när personer kämpar för att verka "genuina" o sen tar skjortan betalt för några stackars brända bläckfiskbitar!Ush o fy - sånt trams. Gå till rest ovanför!! gå upp genom gränden o där finns ett litet torg med uteservering plus stor rest innanför o balkong mot strandpromenanden - superdundertrevligt ställe med humana priser och VÄRLDENS godaste calamares!!!! Jag lovar dig!!! oj oj!! voj voj !! Hoppp o hej, vicken utsvävning. Lena : ) |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Förlåt..... men jag tror du hugger på mitt favoritställe . Dit går jag varje kväll när jag är på Naxos, och grundar med en ouzo/meze (= en tallrik med grillad bläckfisk a la/2.50 euro!) Mycket smaklig ! Det händer vi tar en "Salatouri" ibland , (en delikatess) som dom bara har där & hos grannen "Armanaki". Då undrar jag vad du menar ? " Springer runt och är löjeväckande ". "Toaborste" ??? De måste du förklara för mig/oss ! Va är det jag/vi inte fattar ! Är de kanske ngt fördomsfullt om Greker eller icke/Nordbo , som jag/vi missat ? / mvh Tom (som gäst i Grekland , ej vill kalla ngn för "Toaborste" ) |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Frisyren ! Har du inte sett en toaborste? sen kan man undra varför han var tvungen att se så otroligt sotig ut hela tiden ? Jag fattar att det osar men......Nej de var inte så kul de gubbarna - inte den kvällen i alla fall, men det var sent och avslaget på ngt vis. Fick bara för oss att vi MÅSTE äta grillad fisk där då Kalimera hyllar denna "pärla".Det var inte så gott heller med den grillade bläckfisken - tyvärr?. Jag har dock ätit en fantastiskt god grillad bläckfisk ngn stans uppe i de vindlande gränderna. Det kanske blir lite olika fr gång till gång?? fast det borde det väl inte bli !
Nåväl rest ovan som ngn sa var turistslät - tja, kanske den är...vi brukade bara sitta på lilla gården ibland och äta främst calamares med en god dipsås som jag fick komponera själv eftersom de inte verkar servera dip till i Grekland? Nåväl , jag gillar inte calamares alls i vanliga fall då de kan smaka fettiga o sega o meningslösa men dessa var fantastiska. Blir nog Naxos i sommar igen så vi måste väl ge en chans till trots att den pyttelilla o mkt sparsmakade tallriken var svindyr. L |
#4
|
||||
|
||||
![]()
För mig är Limanaki en liten pärla, en oas på den annars trista hamnpromenaden.
Salatouri, Tom - är det salladen med potatis? Den åt jag senast i så fall, underbart god. För en tallrik bläckfisk betalade jag 8 euro - mycket pengar men jag tycker att det är rätt att ta betalt för fisk! Den var perfekt välgrillad och slår vilken fesen kalamari som helst ![]() ![]() Senast redigerad av inkfish den 2006-10-31 klockan 00:56. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
På Limanaki har jag ätit mycket gott men på ett stort fint ställe med balkong en trappa upp har jag ätit en trist turistanpassad måltid och servicen den var rent undermålig.
Eva |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vad salatouri innehåller vet jag inte helt , men det är någon slags fisksallad med lök och kryddor . När man beställer det i kvinnligt sällskap, blinkar kyparna menande med ögat . Vad nu dom kan mena med det ?? ![]() Salladen har diskuterats här tidigare. / Tom |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Visst ja! Då kunde jag ju ha testat den, var bara där en kväll... Men det jag åt var fantastiskt gott så jag kan inte säga att jag led
![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Dip som någon skrev är för greker alla dessa fantastiska förrätter som ex fava.
Eva |
#9
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ja fast fava passar nog inte någe vidare till knapriga calamares ? jag föredrar ngt mayo el gräddfilsliknande. Jag undrar förresten om denna fava - när vi var på Santorini åt vi en fantastisk fava - fick höra att denna ärta/böna ? endast växte på Santorini...?? nåväl, när vi åkte vidare hittade vi favva överallt och jag tro inte (?) att den kom fr Santorini. Nåväl, man kan göra sin egen lilla favva av gula ärtor - smakar snarlikt måste jag säga. Lena |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Varför ska du ha dip till knapriga kalamares?
![]() Eva |
#11
|
|||
|
|||
![]()
Jo, jag tycker det passar bra med ngn form av dip till calamares - oftast i alla fall - beror på .Blir lite träligt annars om man bara äter calamares o inte som en smårätt bland smårätter.En del har smör på brödet också..inte jag dock, kanske e jag lite konstig - föredrar melizanosalata eller tzatziki då. En sk vinkännare som provar vin skulle aldrig äta ost tillsammans med en dyrgrip till vin - det förstör smaklökarna totalt nämligen, men de får gärna bli förstörda då oxå för mig
![]() Lena Senast redigerad av Zanét den 2006-11-10 klockan 19:08. Anledning: För långt citat |
![]() |
|
|