Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2012-11-22, 07:29
jan c jan c är inte uppkopplad
 
Reg.datum: sep 2005
Inlägg: 796
Standard Sv: OST

Citat:
Ursprungligen postat av Eva L Visa inlägg
Helt klart är det så en greve här hemma smakar också väldigt olika beroende på var den tillverkats och hur länge den lagrats. Ett annat ost tips är att prova mjuk feta om ni stöter på den i Grekland. Jag har bara ätit den på Folegandros och det var en fantastisk smakupplevelse.

Eva
Mjuk Feta ost finns här på Kreta heter Misitra, och rekommenderas är lite mindre salt, och är därför bra för oss ,som inte skall äta så mycket salt.dvs nästan alla Svenskar .Tack för alla tips .
Svara med citat
  #2  
Gammal 2012-11-22, 08:56
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: OST

Ja färskost är ju alltid lite mindre salt än lagrad ost. Jag undrar om det ens är rätt att kalla den feta som jag gjorde. Tyckte att den jag åt på Folegandros inte var som vanlig färskost på get eller fårmjök utan mer som en mjuk feta. Hur det förhåller sig kanske någon annan har koll på.

Eva
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT