![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#2
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ja färskost är ju alltid lite mindre salt än lagrad ost. Jag undrar om det ens är rätt att kalla den feta som jag gjorde. Tyckte att den jag åt på Folegandros inte var som vanlig färskost på get eller fårmjök utan mer som en mjuk feta.
![]() Eva |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mizitra, som jan c nevner, er en annen ost, som også finnes i myk og hard variant. Den harde er vidunderlig revet oppå retter med tomatbasert saus. I Norge smaker alle de vanlige ostetypene likt, de er laget av Tine alle som en. (Og ikke har de mye smak heller ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Tack Admirala för att du redde ut begreppen. Ja vi är lyckligt lottade i Sverige med alla våra ostar. Finns också många små gårdsmejerier runt om i landet med produktion av härliga ostar. Vildgeten från Jämtland är en av mina favoriter. Sen har vi ju här i Västerbotten den som brukar kallas för kejsaren av alla ostar där efterfrågan från andra länder är betydligt större än tillgången.
Eva |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Här kan ni läsa mer om Mizithra.http://en.wikipedia.org/wiki/Mizithra
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
Ja tack Eva...
Den lilla byn i Västerbotten har det jag kallar för OST, det finns inga replikor. Den är våldsamt dyr, men det är inget hinder, finns inget annat att ha på mackan eller i gratängen. Jag måste faktisk få framhäva Coop Forum i Piteå som efter diverse kundpåtryckningar idag har det mesta av Feta-ostar, dock ej den mjuka. Jag gillar den i havssalt från Lesvos bäst då den är mest ren i smaken! Kunde dem sedan bara ordna tomater som smakar lite annorlunda än det vi har idag. På och under sommartid har vi Pitholmstomater som är ganska ok. Men det skräp som finns att tillgå idag är skräp! Smakar bara vatten och med lite motstånd. Till och med skalade tomater på burk smakar bättre! Jag måste få tillägga en sak! Vi hade under 2005 och 2008 apelsiner från Kreta, men ni som har varit där vet ju hur dem ser ut så det fick inget genomslag hos publiken här... Smakmässigt är de otroligt goda, men ser inte ut som dem perfekta spanska som är tillgängliga. Jag undrar bara om folk köper apelsiner för att titta på eller äta? //Ulf (grönsker från marknaden i Kreta är 100 gånger godare) Senast redigerad av UlfWiman den 2012-11-22 klockan 16:27. |
#8
|
||||
|
||||
![]()
De bästa tomaterna här i Umeå just nu är pärltomater. De som säljs nu är svenska. Dyra men smakar riktigt mycket tomat. Ibland är de sk vilda ekologiska från Italien väldigt goda. Vet inte om de finns hos dig Ulf.
Jag tror att allt fler har börjat förstå att frukt och grönsaker inte behöver se perfekta ut. Det hemodlade är ju också lite vint och skevt ibland. Fetan i havssalt från Lesvos är också min favorit bland det som finns i diskarna här. Eva |
![]() |
|
|