![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Citat:
I Sverige står det pallar med färsk mjölk bakom kyldisken men det gör det inte här. Oftast finns det bara det mjölk som står framme i disken och det är inte mycket. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Ja, det är lång hållbarhet på mjölken där. (Det börjar för övrigt blir allt mer vanligt här också..) Vad används den till? Gratinerar man mycket mat i hemmen?
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
De gör ju Bechamel till bla mousaka,pastisio.
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Jo, just de två maträtterna tänkte jag på, men är det allt?
|
#5
|
|||
|
|||
![]()
Papoutsaki
![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Papoutsaki betyder "liten sko" och är färsfylld aubergine med bechamel på toppen gratinerad i ugn. Supergott!
|
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Förmodligen finns det en hel del rätter med bechamel som man inte vanligen ser på tavernor. |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Papoutsakia är väldigt gott. Äter det ibland trots mjölken. Ok om det är det enda med mjölk den dagen. Den som gillar den rätten gillar säkert Imam och Imam baildi. Vet inte om det stavas så men den senare är med köttfärs och utan mjölk och det har jag ätit flera gånger på den kretensiska landsbygden.
Eva |
![]() |
|
|