Kalimera Grekland Oinousses.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Oinousses i Grekland

Oinousses, eller Inousses, ligger strax öster om Chios och tillhör den Östra Egeiska ögruppen. Det är en liten ö både till yta och till antal invånare, här bor ungefär 820 personer. Huvudstaden, och öns enda by, heter också Oinousses. Öns yta är endast är 14 km2 och högsta berget - Voutiro - mäter 182 meter över havet. Få grekisk öar har så låga berg som Oinousses.

 

Chios är Oinousses närmsta grannö.

Chios är Oinousses närmsta grannö. Bilden är från Agia Fotini.

 

Oinousses är känd som en av de rikaste öarna i Grekland. Det beror på att flera grekiska redare kommer härifrån. Många av dem bor utomlands, men har hus på ön som de återvänder till varje sommar. På ön finns en av de största maritima skolorna i Grekland.
Tja, det är väl ungefär vad jag vet om Oinousses. Jag har varit på 65 grekiska öar, Oinousses är som du förstår inte en av dem. Inte ens bilderna är från Oinousses.

 

Plomari på Lesbos. Lesbos ligger söder om Chios och tillhör samma ögrupp som Oinousses,

Plomari Lesbos. Lesbos ligger söder om Chios och tillhör samma ögrupp som Oinousses,

 

RESA TILL OINOUSSES

Till Oinousses går det förstås inga charterresor, så det blir till att resa dit på egen hand. Det bästa sättet är att flyga till Samos och sedan fortsätta med båt till Chios, och där byta båt till Oinousses. Du kan även flyga till Aten och fortsätta med inrikesflyg, eller båt, direkt till Chios och sedan vidare till Oinousses.

Båttidtabell för Oinousses »

Boka färjebiljetter online här »

HOTELL PÅ OINOUSSES

Vad jag förstår så är utbudet på boende väldigt litet, och det beror på att så få turister besöker Oinousses. På booking.com finns det endast ett hotell att boka.

Evgenikon House »


LÄS MER OM OINOUSSES

Om Oinousses Resebrev Karta Forum
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera