Kalimera Grekland Skiathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Skiathos

Eftersom Skiathos har internationell flygplats och direktflyg från Sverige är det mycket enkelt att resa hit, både med charter och på egen hand.

CHARTER

Nästan alla stora skandinaviska resebolag flyger till Skiathos. Reser du från Sverige kan du välja mellan Airtours, Apollo och Ving.

Att landa på Skiathos är ett litet äventyr. Landningsbanan är kort. Väldigt kort. 1 570 meter för att vara exakt. Planen stryker över vattnet nära hamnen innan de landar med ett dånande muller. För att hinna få stopp på planen innan landningsbanan tar slut är det full broms som gäller.

 

Ett plan på väg att landa på Skiathos lilla flygplats.

Ett plan på väg att landa på Skiathos lilla flygplats.

 

Jag är inte speciellt road av att flyga och jag är ofta lite skakig när planet landar på Skiathos, men efteråt tycker jag bara att det är häftigt. När jag flyger hem tänker jag inte ens på den korta landningsbanan, i stället njuter jag av vyerna över Skiathos.

FLYGSTOL

Köp en flygstol till Skiathos med Airtours, Apollo eller Ving. Flygplatsen ligger 4 kilometer från Skiathos stad. Taxibilar står utanför ankomsthallen och väntar. Taxi till hamnen tar bara fem minuter. Pris ligger på 6 mellan 8 €. Ett annat alternativ är att flyga till Aten och fortsätta med inrikesflyg till Skiathos, eller åka buss till Agios Konstantinos och därifrån vidare med båt till Skiathos.

INRIKESFLYG

Skiathos har daglig flygförbindelse med Aten under sommaren.
BÅT

Skiathos har mycket bra båtförbindelser med Skopelos och Alonissos. Under sommarhalvåret går det uppemot sju båtar per dag till/från Skopelos och Alonissos. Välj mellan snabba katamaraner och vanliga färjor. Till Skopelos tar det mellan 50 min och 1.15 tim beroende på vilken båt du tar, till Alonissos mellan 1.10 tim och 2 tim. De snabba båtarna kostar ungefär dubbelt så mycket som vanliga färjor.

 

Hamnen i Skiathos stad .

Hamnen i Skiathos stad ligger under den röda pilen.

 

Skiathos har även bra båtförbindelser med Volos, Agios Konstantinos och Thessaloniki på fastlandet samt ett par avgångar i veckan till/från MandoudiEvia.

Båttidtabell för Skiathos »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM SKIATHOS

Om Skiathos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera