Kalimera Grekland Chalki.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Bad & stränder på Chalki

Jag tror inte att det finns någon som åker till Chalki för strändernas skull. Stränderna är nämligen få, och ganska mediokra, i alla fall om man jämför med grannöarna Tilos och Rhodos.

 

Pondamos beach. Chalki.

Pondamos beach.

 

 

Undantaget är Pondamos beach som ligger cirka 10 minuters promenad från Emborio. Pondamos - som är öns enda sandstrand - är långgrund och barnvänlig. Det sägs att sanden försvinner ut i havet vissa vintrar, men då hämtas ny sand från Rhodos inför nästa säsong. Här finns en taverna och solstolar och parasoll att hyra.

 

Tavernan vid Pondamos beach. Chalki.

Tavernan vid Pondamos beach.


Ftenagia beach är en pytteliten strand strax söder om Emborio. Stranden består av småsten uppblandat med lite sand. Som strand är Ftenagia inte mycket att skriva hem om, men det kristallklara turkosa vattnet är kolossalt inbjudande, inte minst om man gillar att snorkla. Även här finns en taverna.

 

Ftenagia beach. Chalki.

Ftenagia beach.

 

Taverna vid Ftenagia beach har ett guldläge, man kan gå direkt ner i vattnet när den grekiska salladen är uppäten. Det tar cirka 15 minuter att gå från Emborio till Ftenagia.

Kania beach norr om Emborio är en klapperstenstrand uppblandad med sand som det tar cirka 25 minuter att gå till. Här finns solstolar och parasoll att hyra, och det finns en liten taverna.

 

Kania beach. Chalki.

Kania beach.

 

Yiali beach är en liten småstenstrand som ligger på sydkusten, nedanför Chorio. På norra Chalki finns två mindre stränder - Areta och Duo Yiali - som endast nås med taxibåt. Det finns inga faciliteter på någon av dessa stränder.


LÄS MER OM CHALKI

Om Chalki Stränder Bilder Resebrev Karta Geografiskt läge Forum

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera