Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2006-10-14, 08:56
Ypsilon Ypsilon är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 168
Standard Sv: Saganakilängtan, TIPS

hejsan, shrimp-saganaki är inte så illa det heller... kan även det med lätthet lagas i eget kök i skandinavien...gott, bäst på Kreta på taverna Arolithos i Georgioupoli, alldeles intill kyrkan samt i vårt kök här hemma. haa.
rek förrätt- shrimp saganaki..huvudrätt- kräftor med bacon...efterrätt- shrimp saganaki! ifall man riktigt är hungrig...och har lite humor.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2006-10-16, 14:54
Fontana Fontana är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Inlägg: 30
Standard Sv: Saganakilängtan, TIPS

Det finns en grekisk ost som heter Saganaki (getost), som också är bra att göra saganaki av.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2006-10-16, 15:01
Cecilias avatar
Cecilia Cecilia är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2005
Ort: Stockholm
Inlägg: 180
Standard Sv: Saganakilängtan, TIPS

Citat:
Ursprungligen postat av Fontana
Det finns en grekisk ost som heter Saganaki (getost), som också är bra att göra saganaki av.
Jepp, den fungerar jättebra! Kostar cirka 30 kronor och finns i allafall på vår ICA-affär, på Södermalm

Det har blivit rätt mycket Saganaki hemma hos oss när längtan efter Grekland blivit för stark. En bit räcker gott och väl för två, eftersom den är så mäktig. Självklart mycket citron på! Körsbärstomater och ruccola förhöjer smaken! Testa

- Cecilia
Svara med citat
  #4  
Gammal 2006-10-16, 15:33
ENIACs avatar
ENIAC ENIAC är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jul 2005
Ort: Kärrtorp, Stockholm
Inlägg: 492
Standard Sv: Saganakilängtan, TIPS

Citat:
Ursprungligen postat av Ypsilon
huvudrätt- kräftor med bacon...
Låter gott! Utveckla det gärna lite Är svag för båda sorter, dock bara provat det var för sig, men kombinationen kan vara intressant!
Svara med citat
  #5  
Gammal 2006-10-16, 17:48
Arnes avatar
Arne Arne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 702
Standard Sv: Saganakilängtan, TIPS

Det förfinnes en Saganaki icke av denna världen!!! Denna Saganaki kunna erhållas på Patmos, vid stranden cirka 7 km från Scala. Taxi betinga en åkdonslega på cirka 7€ enkel resa. Lambi är namnetpå byn!!!!

Husets specialitet erhålles vid den första tavernan efter p-platsen där vägen sluta!!!

Men Gud så gott!!! Saganakin flamberas alltid vid bordet och smaka gudomligt gott!!!

Länk http://www.sendpix.com/albums/06101609/32p0y4zutg/

Vill oss till minnet draga att vi foro dit vid inalles trenne tillfällen under vår vårvecka på Patmos att avnjuta denna läckerhet!!! Lägg därtill att vi till Inkfish nogsamt Sms-ade denna totala njutning hem till ett regntungt Göteborg!!!

Arne och Hustrun
Svara med citat
  #6  
Gammal 2006-10-16, 19:21
inkfishs avatar
inkfish inkfish är inte uppkopplad
 
Reg.datum: nov 2004
Inlägg: 8 500
Standard Sv: Saganakilängtan, TIPS

Citat:
Ursprungligen postat av Arne
Lägg därtill att vi till Inkfish nogsamt Sms-ade denna totala njutning hem till ett regntungt Göteborg!!!
Vrid om kniven bara
Svara med citat
  #7  
Gammal 2006-10-16, 19:31
monica monica är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: stockholm
Inlägg: 930
Standard Sv: Saganakilängtan, TIPS

Ett annat gott tips

Stark ost graviera eller liknande hårdostar, doppa skurna bitar i honung.
Kanongott jag lovar

Monica
Svara med citat
  #8  
Gammal 2006-11-13, 20:33
patyys avatar
patyy patyy är inte uppkopplad
 
Reg.datum: nov 2006
Ort: Sthlm, förhoppningsvis Grekland i framtiden
Inlägg: 26
Standard Sv: Saganakilängtan, TIPS

måste bara tillägga att ni som inte smakat räk - saganakin...GÖR DE
Svara med citat
  #9  
Gammal 2007-01-02, 15:42
dimitriss avatar
dimitris dimitris är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Ort: Grekland, Athens
Inlägg: 419
Standard Sv: Saganakilängtan, TIPS

Ett jätte gott tips från Jon Hansson (matskribent):

Tärna 250 g fetaost smått.
Vispa två ägg i en skål.
Rör i osten, 3 msk finhackad persilja och 5 msk ströbröd.
Salta och peppra.
Forma små bullar och stek i rikligt med olivolja.
Låt rinna av på hushållspapper. Om du vill kan du strö över lite sesamfrö.


dimitris
Aten
Svara med citat
  #10  
Gammal 2007-01-02, 15:55
Zanéts avatar
Zanét Zanét är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2005
Ort: Öland/Nea Apollonia
Inlägg: 2 103
Standard Sv: Saganakilängtan, TIPS

Citat:
Ursprungligen postat av patyy Visa inlägg
måste bara tillägga att ni som inte smakat räk - saganakin...GÖR DE
Finns inget bättre

//Zanét
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 01:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT