![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Den godaste Saganakin åt vi på Korfu!
Den flamberades i liten stekpanna vid bordet och var knaprig på utsidan, rinnig innuti och flöt ut i stekpannan. Helt underbar och säkert med kalorier för en hel dag!! ![]() ![]() /Kajja ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Det finns redan en saganaki tråd i forumet. jag svarar igen: Lambi på Patmos
Köper potatiskryddor i Grekland. Annars dragon, timjan , salt o peppar Skivar hård potatis eller bak potatis, en halv cm tjock Olivolja i en ungssäker form, i med potatisen ressa över citron, häll i vitt vin, på med kyddor in i 225 grader i 45 min till en timme rör om efter 35 min Gärna lite citron över Inte illa alls |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Så ni frågar efter rätt ost så heter den Kefalotiri
![]() ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
...och "saganaki" är just den lilla stekpannan man använder...
|
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Citat:
![]() ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Helena S;388927]Hötorgshallen?
![]() ![]() Du hittar kefalotiri I Hötorgshallen hos Grekerna, är de som ligger I mitten och säljer för övrigt en massa olika torkad frukt och nötter. |
![]() |
|
|