![]()  | 
	
		
 Öva på Grekisk mat 
		
		
		Bara  2 v kvar till sommarens resa 
	Skall öva i kväll. Dubbelpanerad Saganaki med citron till förrätt´, varmrätten blir färsbiffar med souvlakikrydda o grekisk köttfärskrydda. Till detta grekisk ungspotatis med potatiskryddor, citron olja o vitt vin. En klick tzalsiki på biffen. Sköljs mer Mythos och en slurk Ouzo Glasen i frysen  | 
		
 Sv: Öva på Grekisk mat 
		
		
		Låter gott, smaklig måltid! :p 
	/ Anne :)  | 
		
 Sv: Öva på Grekisk mat 
		
		
		Mmm..det vattnas i munnen! Hur tillagar du saganakin och med vilken ost? Jag har provat olika varianter med varierande resultat 😰 Brukar även fräsa på zucchini i olivolja vänd i mjöl och låtsas att det smakar lika bra som i Grekland😅 
	Trevlig resa! /Kajja bye_bye  | 
		
 Sv: Öva på Grekisk mat 
		
		
		Jag köper grekisk hårdhost  i en saluhall i Stockholm. Kefarotiri.  
	en vänder jag den i mjöl vispar upp ett ägg. Låter osten rulla runt i ägget sen ner i het panna! Det skall nästan rinna om den när den är klar , dock med frasigt skal.  | 
		
 Sv: Öva på Grekisk mat 
		
		
		Citat: 
	
 /Kajja bye_bye  | 
		
 Sv: Öva på Grekisk mat 
		
		
		Va gött det lät! :) 
	 | 
		
 Sv: Öva på Grekisk mat 
		
		
		Hej! 
	Hur gör du potatisen? Med vänlig hälsning, ElisabethK  | 
		
 Sv: Öva på Grekisk mat 
		
		
		Citat: 
	
 Masse  | 
		
 Sv: Öva på Grekisk mat 
		
		
		Den godaste Saganakin åt vi på Korfu! 
	Den flamberades i liten stekpanna vid bordet och var knaprig på utsidan, rinnig innuti och flöt ut i stekpannan. Helt underbar och säkert med kalorier för en hel dag!! ;):p /Kajja bye_bye  | 
		
 Sv: Öva på Grekisk mat 
		
		
		Det finns redan en saganaki tråd i forumet. jag svarar igen: Lambi på Patmos 
	Köper potatiskryddor i Grekland. Annars dragon, timjan , salt o peppar Skivar hård potatis eller bak potatis, en halv cm tjock Olivolja i en ungssäker form, i med potatisen ressa över citron, häll i vitt vin, på med kyddor in i 225 grader i 45 min till en timme rör om efter 35 min Gärna lite citron över Inte illa alls  | 
		
 Sv: Öva på Grekisk mat 
		
		
		Så ni frågar efter rätt ost så heter den Kefalotiri:) om man använder en välagrad Greve så blir resultatet toppen ;) 
	 | 
		
 Sv: Öva på Grekisk mat 
		
		
		...och "saganaki" är just den lilla stekpannan man använder... 
	 | 
		
 Sv: Öva på Grekisk mat 
		
		
		Citat: 
	
 Citat: 
	
  | 
		
 Sv: Öva på Grekisk mat 
		
		
		[QUOTE=Helena S;388927]Hötorgshallen? :rolleyes: :confused: 
	Du hittar kefalotiri I Hötorgshallen hos Grekerna, är de som ligger I mitten och säljer för övrigt en massa olika torkad frukt och nötter.  | 
| Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:57. | 
	Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
	
	KALIMERA & TA DET LUGNT