![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Detta händer nog överallt...
Lite då och då får vi informera våra gäster på cafe´t där jag jobbar att: "Här äter man, det man köper här". Så snålhet ihop med okunskap, tror jag är orsak. Har till och med hittat en urdrucken vin-pava på golvet efter några mkt glada kvinnor ![]() Men det är ju klart, vi hade ju inget vin att servera så vad göra om man är lite sugen att komplettera elva kaffet ![]() ![]() Lena |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Så dåligt...vill man ha vin så går man väl på ett ställe som har rättigheter ![]() // Malin |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Ja du Malin, såna dagar kan man lätt bli LITE trött.
Men råkar jag se nån som häller starkvaror i kaffemuggen(vilket faktiskt har hänt), då ber jag dom gå och önskar dom välkomna åter när dom är fikasugna. Annars när det gäller Grekland och restauranger har vi ofta gått och köpt mjölk (som sonen önskat till maten) efter försökt beställa. Då på uppmaning av personalen. Men det är ju lite skillnad mot starkare drycker. ![]() /Lena |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Fast tänk egentligen hur det skiljer sig mot var man är. Dricker man medhavd alkohol eller äter egen mat på ett flygplan. Då minsann, betraktas man nästan som smart.
![]() /Netwolf |
#5
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Särskilt beträffande medhavd mat så är väl det verkligen som att svära i kyrkan, nu när du tar upp det här? /Hasse ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Jag funderade faktiskt starkt på att ta med egen whisky nu till Grekland, men jag ytterligare ett steg länge i tanken och tänkte lämna flaskan till bartendern med uppmaningen att varje gång jag ville ha en whisky så serverades jag från min egen flaska och bartendern debiterar mig för kostnaden motsvarande husets whisky
![]() Men i efterhand så har jag tänkt att jag åker fan inte till Grekland för att dricka god whisky! Det får bli local beer och ouzo precis som vanligt! ![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Men är du bara en aning mer uppmärksam än vanligt och synar barutbudet så finns det ju en hel del trevlig single malt att tillgå samt en och annan inte helt oäven blended. Jag tycker att ALL alkohol i Grekland smakar bättre på plats än hemma. Och väljer du 40%-ig dryck så är den långt mycket billigare. /Hasse ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Vid flera tillfällen i Grekland har jag fått uppleva att greker kommit med medhavda diverse alkoholhaltiga drycker bland solstolar framåt eftermiddagen...
![]() ![]() |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Men alltså, är detta beteende ens något att diskutera. Finns det ens något att försvara i det?
Självfallet tar man väl inte med sig egen dryck till en bar. Må det vara poolbar eller annan bar. Det är möjligt att någon sett greker göra det men för det första så okejar väl inte det att vi andra gör det, för det andra så vet man inte historien bakom. Var de kanske vänner eller släkt till barägaren, vad hade man kommit överens om innan osv? För det tredje, som frekventa turister till ett land i ekonomisk kris och med en, förhoppningsvis relativt upplyst kunskap om hur svårt det är att försörja sig i Grekland just nu på många ställen, så vill man väl inte ens komma i närheten av att bidra till att det skulle kunna bli ännu svårare? För det fjärde, gör man så här i Sverige också dådå. Tar man med sig en bira och hivar upp på bordet när man kommer till den lokala puben? Senast redigerad av Thira den 2016-05-01 klockan 22:05. |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Ja, kanske. Vad är det som säger att vedertagna begrepp är det rätta? Visst lagkrav som i Sverige, men så är det inte överallt.
I Brasilien noterade jag något ytterst märkligt (med svenska ögon). På uteserveringar omgärdade med staket (som i Sverige). Där köpte folk ohämmat öl mm från ambulerande försäljare med "låda på magen", utanför serveringen! Krogägare/servitörer tog ingen som helst notis om detta, utan skötte sina sysslor som vanligt. Så vad är normen? /Netwolf |
#11
|
|||
|
|||
![]()
En norm i detta sammanhang (kraftigt förkortat) är vad som är ett brukligt socialt accepterat och mer allmängiltigt beteende som baserar sig på underförstådda regler. Om ingen lagstiftning redan finns då vill säga.
Vi har en bar och därmed en barägare. Barägaren vill tjäna pengar på sin bar eftersom hen har sin försörjning, eller åtminstone delar av sin försörjning från den. Baren (och ev pool) kostar pengar att underhålla och att driva. Alltså är det plättlätt att förstå att barägaren vill (inte bara vill utan måste) tjäna pengar på sin bar för att kunna fortsätta driva den. En underförstådd regel borde då följdaktligen vara att man inte tar med sig egen dryck. Inte så vidare komplicerat. Dessutom, det är ägaren som bestämmer reglerna. Är det inte snarare så att man fattar de underförstådda reglerna (även om de inte står skrivna på ett rött plakat) men skiter i dem? Senast redigerad av Thira den 2016-05-01 klockan 23:12. |
#12
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Fast när man tänker efter. Utomlands kan du alltid dela på maträtter och du får extra tallrikar om du ber om det. Ingen höjer på ögonbrynen. Du kan ha med dig egen mat till trilskande barn, som t ex youghurt från snabbköpet. Inga problem med att få en extra sked. Glasspinnar från kiosken brevid, är heller inget problem. I Sverige däremot. Gud nåde om du DELAR på en maträtt! Om det överhuvudtaget går så kostar det oftast EXTRA. Och att ha med sig en glasspinne till barnet, är ju inte ens att tänka på. Nä det finns banana split (för 95 spänn) att inhandla på restaurangen minsann! Ogint är ordet! /Netwolf |
![]() |
|
|