![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Horta är inte en utan sammanfattningsnamnet på grönt från naturen!
Det betyder att de kan smaka olika beroende på art, årstid och tillagning. Att därför undvika att smaka, betyder att man missar en mängd smaksensationer. Jag tycker att svenska maskrosor är hemskt att äta, men det är säkert nyttigt. Birgitta, kan du inte gömma lite grönt i Arnes pipa, så han vänjer sig? / Jannis |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Jag håller med om att horta smakar väldigt olika från gång till gång och från ö till ö och innan jag sätter till pressad citronsaft äter jag alltid lite först utan!
![]() ![]() ![]() Det bästa av allt är ju att jag får äta allt själv om jag orkar! Lissi |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Men så råkade jag på vlita någon annanstans och då var den plötsligt hur god som helst. Så efter det provar jag vad som än serveras i chortaväg och låter dagsformen avgöra. ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Angående horta så har det blivit populärt också här i Finland att plocka vilda växter och äta dem. Man anordnar kurser osv. Själv har jag också inhandlat en hortabok och skall se om det blir något plockat nu på våren. Tänkte börja med mjölkört, det lär var som sparris!
![]() Ingen hortatrend i Sverige? Trevlig resa till Chania och Nea Chorra, Arne och Birgitta! / Anne ![]() |
![]() |
|
|