Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #9  
Gammal 2011-04-08, 18:53
larss avatar
lars lars är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Inlägg: 881
Standard Sv: saganaki

Det här lärde jag mig på Kreta av en riktig matmamma.
Här använder man inte saganakiost utan vanlig fetaost.

1 ägg, lätt vispat
1 / 3 kopp sesamfrön, lätt rostade (kan nog uteslutas)
250 gr fetaost, skuren i 2-2.5 cm breda stavar
50 ml olivolja (en god sådan)
8 stora soltorkade tomater i olja, skär i tjocka strimlor
2 msk färsk citronsaft
1 tsk söt röd chili ("boukovo") eller paprika
1 msk färsk oregano eller mejram

Värm ugnen till 200 grader. I en skål, vispa ägg lätt med sesamfrön och en nypa salt.
Doppa feta stavarna i blandningen, alla sidor väl täckta.
I en medelstor ugnsform, täck botten med olivolja.
Lägg soltorkade tomater jämnt och placera fetastavarna ovanpå i rad. Baka i 10-12 minuter på mittenfalsen tills fetan är lätt gyllenbrun.
Under tiden, i en separat skål, blanda citronsaft, chili peppar och färska örter, smaka av med nymald svartpeppar.
Precis innan servering häll blandbibgen över osten.

Räcker till 4 aptitretare.

lars
Kriti stin kardia mou
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 07:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT