![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Det här lärde jag mig på Kreta av en riktig matmamma.
Här använder man inte saganakiost utan vanlig fetaost. 1 ägg, lätt vispat 1 / 3 kopp sesamfrön, lätt rostade (kan nog uteslutas) 250 gr fetaost, skuren i 2-2.5 cm breda stavar 50 ml olivolja (en god sådan) 8 stora soltorkade tomater i olja, skär i tjocka strimlor 2 msk färsk citronsaft 1 tsk söt röd chili ("boukovo") eller paprika 1 msk färsk oregano eller mejram Värm ugnen till 200 grader. I en skål, vispa ägg lätt med sesamfrön och en nypa salt. Doppa feta stavarna i blandningen, alla sidor väl täckta. I en medelstor ugnsform, täck botten med olivolja. Lägg soltorkade tomater jämnt och placera fetastavarna ovanpå i rad. Baka i 10-12 minuter på mittenfalsen tills fetan är lätt gyllenbrun. Under tiden, i en separat skål, blanda citronsaft, chili peppar och färska örter, smaka av med nymald svartpeppar. Precis innan servering häll blandbibgen över osten. Räcker till 4 aptitretare. lars Kriti stin kardia mou |
|
|