![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Tack för alla svar! visste inte att det fanns en ost de kallar "saganakiost" Nu får vi väl börja testa div. olika sorter o se vilken vi fastar för!
![]() /Emma |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Det här lärde jag mig på Kreta av en riktig matmamma.
Här använder man inte saganakiost utan vanlig fetaost. 1 ägg, lätt vispat 1 / 3 kopp sesamfrön, lätt rostade (kan nog uteslutas) 250 gr fetaost, skuren i 2-2.5 cm breda stavar 50 ml olivolja (en god sådan) 8 stora soltorkade tomater i olja, skär i tjocka strimlor 2 msk färsk citronsaft 1 tsk söt röd chili ("boukovo") eller paprika 1 msk färsk oregano eller mejram Värm ugnen till 200 grader. I en skål, vispa ägg lätt med sesamfrön och en nypa salt. Doppa feta stavarna i blandningen, alla sidor väl täckta. I en medelstor ugnsform, täck botten med olivolja. Lägg soltorkade tomater jämnt och placera fetastavarna ovanpå i rad. Baka i 10-12 minuter på mittenfalsen tills fetan är lätt gyllenbrun. Under tiden, i en separat skål, blanda citronsaft, chili peppar och färska örter, smaka av med nymald svartpeppar. Precis innan servering häll blandbibgen över osten. Räcker till 4 aptitretare. lars Kriti stin kardia mou |
#3
|
||||
|
||||
![]()
LARS! I MORGON! JAA! Har allt hemma utom boukovo.
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Ååååå så mumsigt.
![]() Myssa... |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Det där lät helt fantastiskt gott! Tack Lars!
![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Ja, jag blev också jättesugen, och det passade sig inte bättre än att vi skulle ha greklandstokiga vänner på middag igår, så jag lagade också.
Fantastiskt gott! Tack Lars! ![]() Sven |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Receptet verkar väldigt lockande så det ska jag spara. Förövrigt gör jag saganaki både på gréve, västerbottensost och vanlig get eller får feta.
Eva |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Har nu också provat, "skjorta stog rakt ut", vilket på göteborska
betyder MVG. Tack Lars. /Ola |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Nu har vi också testat. På feta, lite räkor och så torkade ja gkörsbärstomathalvor i ugnen ett par timmar istället för soltorkade.. La också på några skivor vanlig ost och minimerade olivoljan... Men oooooooooooo så gott. Gubben kommer inte att orka lammfärsbiffarna som var tänkt till varmsrätt...Tack tack.... som Kreta
|
![]() |
|
|