![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dock har vi de senaste åren allt oftare stött på tavernor som inte har retsina. Förklaringen påstår de vara att grekerna själva inte längre i så stor omfattning väljer det, utan hellre annat vitt vin. ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Hej.
Snart dax för njutning ![]() Retsina och en Grekisksallad. |
#4
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Peter;209709]Det stämmer. Grekerna själva dricker inte så mycket Retsina längre. De dricker "Krasi Aspro" dvs vanligt vitt vin ofta lokalt tillverkat. Retsina har blivit "turistdricka"...
![]() Jag upplever det som att greker (kretensare) dricker en hel del retsina , i synnerhet på Söndagar då många går ut och äter sen lunch ihop. Där vi brukar äta grekisk BBQ och dit det nästan bara går lokalbefolkning så har jag sett att det flödar retsina men även vitt byvin och Mythos. Och så bjuder man gärna andra sällskap man känner på dryck ![]() ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
//Kikh |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Ja det finns många välmarinerade levrar på Kreta. Ibland undrar jag hur de överlever men det gör de kanske inte längre. Den tidigare sunda livsstilen som kretensarna blivit extra kända för med perfekt medelhavsmat mycket grönsaker och frukt samt lite lagom med vin har många tyvärr lämnat.
Eva |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() //Kikh |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Ja tyvärr särskilt om den blandas med starkare saker.
Eva |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Aj fan! Ja då får det bli till att dricka alkoholen ren i fortsättningen då
![]() //Kikh |
#10
|
|||
|
|||
![]()
SKÅL!!
|
#11
|
||||
|
||||
![]() |
#12
|
||||
|
||||
![]()
Hörde jag någon som sa SKÅL?!
Skål! ![]() |
#13
|
||||
|
||||
![]() Skål på er själva tjejer! Ikväll blev det Ouzo och mezedes på verandan ![]() //Kikh |
![]() |
|
|