Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2010-06-09, 13:23
sjöborrens avatar
sjöborren sjöborren är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Mälardalen
Inlägg: 3 474
Standard Sv: Dumstruten på angående drycker

I Grekland tar jag gärna en kall öl till lunch. På Naxos där jag var - nu i maj - drack jag en Virgin ... så hette ölen. BIPGIN - fast med gamma.
För mig var det en nyhet, kanske inte för andra ?
Den gav i alla fall mersmak
Svara med citat
  #2  
Gammal 2010-06-09, 13:56
sjöborrens avatar
sjöborren sjöborren är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Mälardalen
Inlägg: 3 474
Standard Sv: Dumstruten på angående drycker

Kikh! Kanske Rakomelo är ett alternativ - till jul - för dem som inte gillar glögg.
Själv dricker jag det mesta ... och när jag tänker efter så hade jag en rejäl knippe med kanelstänger med mig hem från Naxos.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2010-06-09, 14:44
para polis avatar
para poli para poli är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jul 2008
Ort: Gävle
Inlägg: 1 332
Standard Sv: Dumstruten på angående drycker

Metaxan är ett måste, tyvärr brukar jag snåla med stjärnorna. Brukar även beställa en kupa efter maten.
Ganska lik brandyn i Spanien, helt enkelt lokal "cognac", och stjärnsystemet är väl den samma??
Tyvärr så är priserna på starkvaror betydligt dyrare i Grekland än i Spanien. (kanske tur ändå?)
I Madrid i våras fick jag en väl tilltagen brandy på den lokala baren för 1,40 €. I Grekland har jag fått pröjsa uppåt 5€ för halva den kupan.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2010-06-09, 15:30
giottonis avatar
giottoni giottoni är inte uppkopplad
 
Reg.datum: okt 2006
Inlägg: 527
Standard Sv: Dumstruten på angående drycker

Ja, visst är det väl njutbart att avrunda en god middag med en kupa Metaxa! På mitt stamställe på Santorini brukar kyparen alltid komma med en rejäl 5-stjärnig "on the house"...
Vad gäller Retsina har jag för mig att detta med kådan är en kvarleva från antiken när man använde kåda till att försluta amfororna - kanske det även har en viss konserverande effekt(?) på vinet.
Svara med citat
  #5  
Gammal 2010-06-09, 18:58
Kikhs avatar
Kikh Kikh är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2006
Ort: Kalithea, Chania
Inlägg: 1 371
Standard Sv: Dumstruten på angående drycker

Citat:
Ursprungligen postat av sjöborren Visa inlägg
I Grekland tar jag gärna en kall öl till lunch. På Naxos där jag var - nu i maj - drack jag en Virgin ... så hette ölen. BIPGIN - fast med gamma. För mig var det en nyhet, kanske inte för andra ?
Den gav i alla fall mersmak
Virgina måste det ha varit, finns i blått, rött eller på fat. Riktigt god öl och dessutom en av de billigare på Marinopoulos, ännu billigare om man returnerar pantflaskorna

Rakomelo funkar året om, även om man har en kanelstång i flaskan, varm som kall. Glögg gör jag egen svensk men det finns ett vin här som smakar aningen glögg - jag kommer bara inte på vad det heter

//Kikh
Svara med citat
  #6  
Gammal 2010-06-09, 19:09
Kikhs avatar
Kikh Kikh är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2006
Ort: Kalithea, Chania
Inlägg: 1 371
Standard Sv: Dumstruten på angående drycker

Citat:
Ursprungligen postat av Kikh Visa inlägg
...men det finns ett vin här som smakar aningen glögg - jag kommer bara inte på vad det heter //Kikh
Verino Tentoura!!! Ruskigt sött som det är skulle det må bra av en extra skvätt vodka...

//Kikh
Svara med citat
  #7  
Gammal 2010-06-10, 11:22
sjöborrens avatar
sjöborren sjöborren är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Mälardalen
Inlägg: 3 474
Standard Sv: Dumstruten på angående drycker

Kikh! Kan jag ha missat ett alfa, fast jag läste så noga?
Letade efter BIPGIN (min tolkning) i affärer, på andra
tavernor, utan att hitta en endaste en.
Svara med citat
  #8  
Gammal 2010-06-10, 17:10
Monica Ps avatar
Monica P Monica P är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Kalymnos, Grekland
Inlägg: 5 355
Standard Sv: Dumstruten på angående drycker

Hurra för Wikipedia, där kan man lära sig om allt, även retsina.
Jag kände en gång en gammal man i Ano Liosa, Aten, som samlade kåda=retsina till någon vinfabrikant. Det fanns en stor tunna på hans gård med kåda i ,som luktade jättegott, men jag vet inte hur han gjorde för att utvinna kådan.
(Nu åkte mitt huvud tillbaka till 1968 eller nåt. Ålderstecken?)
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 15:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT