Citat:
Ursprungligen postat av Peter
Det här med Tomater. Det är ju märkligt att man inte kan hitta Tomater med lite smak i Sverige.
Och de höll sig utan problem i kylen. Köpta Tomater börjar ju förfaras efter några dagar även i kylen! Märkligt.
|
Rumstemperatur, Peter ! Vid kylförvaring förlorar tomaterna det mesta av sin smak. Men, det kanske inte spelar så stor roll att du lägger stackarna i frysen, för innan tomaterna når konsumenten har de redan "dödats" genom förvaring och transport vid alldeles för låg temperatur hela handelskedjan igenom. Anledningen är naturligtvis att de då får några dagar längre livslängd, men att de i gengäld förlorar i stort sett all smak. Slutsats: handlarna sk-er i slutkonsumentens sakupplevelse. Eller så är det konsumenten som vill att tomaten bara ska uppfylla tre kriterier; röd, rund och billig

.
Enligt min enkla mening är köpta fröpåsar att föredra. Inte minst för att du då kan välja en tomatsort med hög smak

. Om du nu inte hittar fantastiskt välsmakande tomater, i Grekland, som du vill experimentera med, förstås.