Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #9  
Gammal 2008-10-30, 09:14
Lolas avatar
Lola Lola är inte uppkopplad
 
Reg.datum: aug 2005
Inlägg: 120
Standard Sv: Kokt eller okokt ris till frikadeller?

Monica P; Zanét> Giouvarlákia avgolémono - det är precis det receptet jag pratar om, och som jag har hemma i min "Grekisk Kokkonst". Verkar hur lätt som helst, till och med för mig

6 portioner
Tillagningstid 30 min

500 g färs
1 1/4 dl smör/margarin
½ dl ris
1 ägg
1 hackad lök
finhackad persilja
salt, peppar

Blanda alla ingredienser väl och forma små runda frikadeller (ska bli 30 st enligt boken). Fyll en kastrull till knappt hälften med vatten. Lägg i smöret och salta. Lägg i frikadellerna en i taget, när vattnet börjar koka. När frikadellerna är färdigkokta, lägg upp dem på ett fat och häll över ägg- och citronsåsen.

Recept för såsen, enligt samma bok:
2½ dl buljong
2 ägg
2 citroner

Vispa ägg med citronsaften. Häll sakta i buljongen.

Edit: recept

Senast redigerad av Lola den 2008-10-30 klockan 09:21.
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 07:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT