Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2007-07-25, 12:23
inkfishs avatar
inkfish inkfish är inte uppkopplad
 
Reg.datum: nov 2004
Inlägg: 8 500
Standard Sv: Äta magert i Grekland

Jag håller med dig om det. Man kan ju dessutom vara väldigt intresserad av matens sammansättning, vad man petar i sig och hur det påverkar.

Just nu är jag naturligtvis ovanligt intresserad av sånt eftersom jag håller på med viktminskning - och naturligtvis försvinner inte det intresset för att jag hamnar i ett annat matsammanhang, som i Grekland.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2007-07-25, 13:37
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Äta magert i Grekland

Jag har alltid intresserat mig för mat och under min studietid ledde det intresset till att jag ferie och sommarjobbade som dagiskokerska på ett par ställen där halvfabrikat nästan inte existerade. Otroligt intressant jobb även om min yrkesbana blev en annan. Mat är för mig väldigt viktigt och vad förenar människor mer än att mötas över en god, vällagad och vacker måltid.

För mig är nästan alltid god mat nyttig mat även om det finns en del saker mindre nyttiga saker som jag njuter av ibland ex våfflor med hjortonsylt och grädde eller en hemlagad persikopaj. Mycket av det vi gillar lär vi oss att tycka om just därför är det så viktigt att barn och ungdomar serveras bra, god och näringsriktig mat. Talesätt som att man ska leva också förstår jag mig inte alls på eftersom jag sätter likhetstecken mellan bra mat och livet.

Eva
Svara med citat
  #3  
Gammal 2007-07-25, 19:22
mkh mkh är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2006
Ort: Uppsala
Inlägg: 209
Standard Sv: Äta magert i Grekland

Jag tror att det just är fettet i maten som gör att många här (jag med) har mindre sötsug i Grekland.
Jag gick inte upp ett dugg på 12 dagar nu i Juli - har annars problem med vikten och går lätt upp.

Detta trots onyttiga frukostar på altanen, fetyoghurt (med mycket frukt) vitt bröd, ost (packar osthyvel) och ibland liten "bulle" från bageriet (inte hela sötsuget försvann )
Lunchen oftast matsäck i form av fettdrypande spenatpaj eller enklare som Gyros Men detta fett gör att man håller sig mätt! och inte glider förbi någonstans och köper godis på eftermiddagen...
Till middag på Taverna käkar jag oftast kokt typ Kleftekio (lammkött ugnsbakat i smörpapperknyte) därför att jag oftast tycker att man får mer vällagad mat om man inte beställer turiststandard.

Helt enkelt, om man räknar kalorierna på mina måltider är det säkert mer än här hemma, Men jag äter inga söta mellanmål förutom frukt (och kanske glass ett par gånger per resa) Det säger en del om hur jag borde bete mig här hemma

/Marianne
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 20:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT