![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
När det gäller Mannerström kan jag berätta. I Dalarna då vi var där kostade en burk närmare 150 kronor, vilket vi tyckte var dyrt. Här i Mälardalen var de mer prisvärda - 109 kronor. Och det är dom värda!
![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Här kostar de 125 kronor per burk. Ska ätas med andakt!
![]() ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
På middagsbordet igår stod:
En burk Oskars surströmming, årets inläggning. Jag sparade ROVÖGERNS till ett annat tillfälle. Röd lök från Nea Choras närområde. Mandelpären från en by utanför Umeå. Tunnbröd från Vindeln. Samt tråkig rostbiff och potatissallad. Som vanligt tycker man att årets surströmming är något lam i smaken i förhållande till fjolårets inläggning. Och inte luktade det så mycket. Arne kunde stå ut. Men han måste ha vant sig. För några år sedan åt jag surströmming var fjortonde dag. ÅRET RUNT! Hälsar Birgitta, som hade en kulinarisk höjdpunkt igår. |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tänk ......... vit duk på bordet, ......... kandelaber med tända ljus, ........ hårt tunnbröd, smör, hackad lök, sval och god pilsner och nubbe, ...... och så öppnas burken med Rovögerns och ställs mitt på bordet!!!! Vilken fest du har framför dig Birgitta! Och du Arne! Grattis till ett viktigt steg på vägen. Du stod ut med doften (vilken f ö är en grov överdrift)! Nästa gång låter du kanske Birgitta bjuda dig på en "snäll" surströmmingsmacka av innevarande års inläggning och vips så är du fast. ![]() Men .......... ikväll blir det kräftor för oss (igen). Man måste ju variera sig! ![]() ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Men nej!!! Surströmming är nödmat och passa icke i möblerade rum! Doften är vedervärdig liksom smaken...
Jag kunde under gårdagen hava fördragsamhet med doften enär jag hade svår snuva och ej doften kunde förnimma!!! Arne |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|