Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kafé Kalimera

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #19  
Gammal 2009-03-12, 11:47
Pnyx Pnyx är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 410
Standard Sv: Vän i köket

Citat:
Ursprungligen postat av Peter Visa inlägg

Det här med Tomater. Det är ju märkligt att man inte kan hitta Tomater med lite smak i Sverige.
Och de höll sig utan problem i kylen. Köpta Tomater börjar ju förfaras efter några dagar även i kylen! Märkligt.
Rumstemperatur, Peter ! Vid kylförvaring förlorar tomaterna det mesta av sin smak. Men, det kanske inte spelar så stor roll att du lägger stackarna i frysen, för innan tomaterna når konsumenten har de redan "dödats" genom förvaring och transport vid alldeles för låg temperatur hela handelskedjan igenom. Anledningen är naturligtvis att de då får några dagar längre livslängd, men att de i gengäld förlorar i stort sett all smak. Slutsats: handlarna sk-er i slutkonsumentens sakupplevelse. Eller så är det konsumenten som vill att tomaten bara ska uppfylla tre kriterier; röd, rund och billig.
Enligt min enkla mening är köpta fröpåsar att föredra. Inte minst för att du då kan välja en tomatsort med hög smak. Om du nu inte hittar fantastiskt välsmakande tomater, i Grekland, som du vill experimentera med, förstås.
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 20:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT