Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2008-02-03, 14:01
Lissi Lissi är inte uppkopplad
Avslutat medlemskap på egen begäran
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 12 984
Standard Sv: Recept på FAVA

Citat:
Ursprungligen postat av Frappe Visa inlägg
Favva= Gott

1 kg Fava
salt,Peppar
2-3 lökar
Olja och Vinäger

Rensa och tvätta favan, låt koka 10 min,låt ligga kvar i grytan 30 min.
Camilla
..Så långt var vi ju med igår Marianne!!!
Svara med citat
  #2  
Gammal 2008-02-03, 14:07
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Recept på FAVA

Jag brukar lägga ner hackad lök och lite örtsalt i sista kokvattnet att koka med favalinserna. Ibland även lite smulad grönsaksbuljong tärning tycker att favan då får en fylligare smak. Sen finhackar jag öven röd och gul lök att strö över.

Eva
Svara med citat
  #3  
Gammal 2008-02-03, 16:30
Mariannes avatar
Marianne Marianne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Danmark
Inlägg: 2 498
Standard Sv: Recept på FAVA

Citat:
Ursprungligen postat av Lissi Visa inlägg
..Så långt var vi ju med igår Marianne!!!
Ja, du hade bra koll på vad det handlade om, Lissi, men det är tur att vi har Kalimera och att det finns "riktiga språkexperter" här så att jag fick hela texten också. Favan kokar i köket... - det ska bli gott, och lök hör ju till (jag har till och med några riktiga grekiska lökar liggande från mitt senaste besök, kanske inte stor skillnad på smaken, men... nostalgin...).
Svara med citat
  #4  
Gammal 2008-02-03, 18:23
MonkanSs avatar
MonkanS MonkanS är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2007
Ort: Norrköping
Inlägg: 650
Standard Sv: Recept på FAVA

Jag läste just om fava.. och undrade lite vad det var. Har läst om det tidigare men glömt. Bondbönor var det ju.. alltså gammal hederlig bondbönssopppa. Har gjort det på färska bondbönor nån gång och då med lite morötter i också, kokt i grönsaksbuljong. Sedan har jag rett av den med lite mjölk och vetemjöl. Sist har jag klippt ner lite persilja.

Se där.. svensk och grekisk mat mötas. Trevligt tycker jag..
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 03:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT