![]() |
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Citat:
![]()
|
|
#2
|
||||
|
||||
|
Jag brukar lägga ner hackad lök och lite örtsalt i sista kokvattnet att koka med favalinserna. Ibland även lite smulad grönsaksbuljong tärning tycker att favan då får en fylligare smak. Sen finhackar jag öven röd och gul lök att strö över.
Eva |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Ja, du hade bra koll på vad det handlade om, Lissi
, men det är tur att vi har Kalimera och att det finns "riktiga språkexperter" här så att jag fick hela texten också . Favan kokar i köket... - det ska bli gott, och lök hör ju till (jag har till och med några riktiga grekiska lökar liggande från mitt senaste besök, kanske inte så stor skillnad på smaken, men... nostalgin... ).
|
|
#4
|
||||
|
||||
|
Jag läste just om fava.. och undrade lite vad det var. Har läst om det tidigare men glömt. Bondbönor var det ju.. alltså gammal hederlig bondbönssopppa. Har gjort det på färska bondbönor nån gång och då med lite morötter i också, kokt i grönsaksbuljong. Sedan har jag rett av den med lite mjölk och vetemjöl. Sist har jag klippt ner lite persilja.
Se där.. svensk och grekisk mat mötas. Trevligt tycker jag..
|
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|