Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Ett besök i Olof Palmes by Mochos på Kreta

Min sambo hade aldrig varit och har aldrig velat åka utomlands, men när han skulle fylla 50 år den 29 april bestämde jag mig för att beställa en resa till Grekland för oss båda. Jag kunde inte vara säker på att han skulle åka med, men jag tänkte att alla vet ju att när man fyller jämna år så får man stå ut med lite. Jag beställde resan och personbevis för pass för hans del och hoppades att det hela skulle gå i lås. Och det gjorde det!!! Vi använde oss också av Kalimeras nedräknare. Hela resan gick bra. Vi var i HersonissosKreta två veckor i månadsskiftet april-maj.

 

Olof Palmes hus på Kreta.

Olof Palmes hus.

 

Det jag vill förmedla är att jag visste att Olof Palme har en gata/by uppkallad efter sig på Kreta, nämligen den lilla byn Mochos och dit åkte vi en dag med taxi, uppför berg och nedför berg. Jag är besviken på att ingen arrangerad utflykt går dit. Hur många skulle inte besöka den, tror ni? Det fanns inga gatunamnsskyltar uppsatta på de små gränderna, utan jag fick traggla med de gamla grekiska gummorna under siestan och de pekade vägen. Olof Palmes hus var mycket eftersatt och vanvårdat. Varför?

 

Olof Palmes gästbok i byn Mochos på Kreta.

Lena skriver i Olof Palmes gästbok.


Efter det att vi skrivit i gästboken gick vi till byns kyrka och tände ljus och därefter åt vi en måltid på en av byns tavernor och där hörde jag mig för om det fanns möjlighet att köpa olivolja och honung. Ägaren till tavernan hade "hemkoka" av dessa varor, så han gick hem och hämtade dessa delikatesser åt mig.

 

Bilder på Olof Palme på Kreta.

Olof Palmes bildtavla.

 

 

Min sambo blev mycket förtjust i Grekland och han kommer att åka tillbaka, det kan jag lova. Själv har jag bott i Grekland en period och mina barns far är grek, men har återvänt till det underbara landet.

Hälsningar från Lena Stephanopoulos och den positivt överraskade sambon Hans Andersson.

 

Olof Palmes by Mochos på Kreta.

Olof Palme.

 

Kreta på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera