Kalimera Grekland Skopelos.

Panormos på Skopelos
Kring 800 f.Kr. fanns det tre städer på Skopelos: Peperathos, Selinous och Panormos. Idag ligger Skopelos stad där Peperathos låg, Selinous är ersatt av Loutraki, endast Panormos har behållit sitt ursprungliga namn. Hur här såg ut på den tiden är det naturligtvis ingen som vet, återstoden av en gammal befästning (Paleokastro) är allt som återstår från när det begav sig.

 

Panormos och Blo Bay. Skopelos.

Vy över Panormos och Blo Bay.

 

Blo - som är en del av Panormosbukten - räknas som en av de bästa naturhamnarna i Sporaderna tack vare det skyddade läget. Här ligger ofta segelbåtar på svaj över natten.

Idag är Panormos öns näst största turistort efter Skopelos stad. Den långa stranden går längs nästan hela bukten och består av småsten och klappersten. Här finns många hotell och pensionat samt flera strandnära tavernor. Panormos ligger cirka 12 kilometer väster om Skopelos stad. Strax norr om byn ligger stränderna Adrina och Milia.
Stranden i Panormos på Skopelos.

Stranden i Panormos.

 

HOTELL I PANORMOS

Jag har aldrig bott i Panormos men skulle inte ha något emot att stanna en natt eller två. Panormos Beach ser ut att vara ett mycket boende.

Boka Panormos Beach »

Boka andra hotell i Panormos här »

 

Panormos beach. Skopelos.

Panormos.

 

Skulle du tröttna på denna fina strand så kör du norrut till underbara Milia beach.


LÄS MER OM SKOPELOS

Om Skopelos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera