Kalimera Grekland Skopelos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Milia beach på Skopelos

Milia ligger cirka 3 kilometer norr om Panormos och anses av många vara Skopelos bästa strand. Och det med viss rätt, Milia är en jättefin strand med vit sand uppblandat med småsten. Stranden är den längsta på Skopelos och sträcker sig åt två håll, ett litet näs skiljer de båda stränderna åt. Precis som vid Limnonari finns stora platta undervattensklippor längs delar av stranden. En strandbar finns på stranden, och en taverna strax ovanför.

 

Milia beach. Skopelos.

Milia beach åt ena hållet.

 

Skulle du tröttna på Milia är det bara några kilometer till Kastani beach där delar av filmen Mamma Mia spelades in. Kastani ligger norr om Milia. Några kilometer söder om Milia ligger den tämligen okända stranden Adrina som också den är väldigt fin.

 

Stranden i Milia på Skopelos.

Milia beach åt andra hållet.
Utsikten över Milia beach från bergen högt ovan är något av det vackraste jag har sett. Vi träffade några svenskar som berättade om en vägsträcka varifrån utsikten var det vackraste de någonsin sett. Vi körde dit. Och vi kunde bara hålla med. Vill du själv uppleva denna magiska plats ovanifrån kör du från Skopelos stad till Elios (Neo Klima) via den lilla bergsbyn Pirgos. Du märker när du är framme vid utsiktspunkten.

 

Milia och Kastani beach på Skopelos.

Milia beach från ovan.

 

Tröttnar du på stranden i Milia är det bara ett stenkast till Kastani beach.


LÄS MER OM SKOPELOS

Om Skopelos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera