Kalimera Grekland Skiathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vromolimnos & Agia Paraskevi på Skiathos

Cirka 6 kilometer söder om Skiathos stad ligger Vromolimnos som är öns hippaste strand. Stranden ligger på andra sidan av Cape Kanapitsa. Under högsäsong står solstolarna tätt som romerska legioner, från barerna pumpas den senaste dansmusiken ut, mobiltelefoner ringer, kvällens fester planeras.

 

Vromolimnos beach. Skiathos.

Vromolimnos beach.

 

På Vromolimnos är det se och synas som gäller. Stranden i den ganska grunda viken är långsmal, sanden ljus och fin och vattnet klart.

Någon kilometer norr om Vromolimnos ligger Kolios beach som är den totala motsatsen till partystranden. Kolios är en av Skiathos mest barnvänliga stränder, och det märks, för stranden brukar vara full med badande och lekande ungar. Kolios är långrund och sanden är som gjord för att bygga sandslott.

 

Kolios beach. Skiathos.

Kolios beach.
Strax väster om Kolios ligger Agia Paraskevi beach (eller Platanias) som är en av öns längsta stränder. Att gå hela stranden från början till slut är som att genomföra ett mindre motionspass. Här brukar det finnas ganska gott om plats även under högsäsong. Paraskevi betyder för övrigt "fredag" på grekiska.

Agia Paraskevi beach. Skiathos.

Agia Paraskevi beach.

 

Agia Paraskevi beach. Skiathos.

Agia Paraskevi.

 

HOTELL I KOLIOS OCH AGIA PARASKEVI

Tro det eller ej men det är ganska många som väljer att bo i antingen Kolios eller Agia Paraskevi när de semestrar på Skiathos. Och det är inte bara greker utan även en del svenskar. Troligen för att de vill bo nära en riktigt fin och barnvänlig strand. Nedan hittar du tips på två hotell.

Boka hotell i Kolios här »

Boka hotell i Agia Paraskevi här »


LÄS MER OM SKIATHOS

Om Skiathos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera