Kalimera Grekland Amorgos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Amorgos

Att upptäcka Amorgos på egen hand med bil eller moped är ett sant nöje. Man bjuds på fantastiska vyer. Det är en bergig ö, vägarna går antingen upp, eller ner, det finns nästan inga mellanting, som att åka i berg-och-dalbana utan att behöva lösa biljett. Det tar tid att köra "runt" ön, och det beror inte på dåliga vägar eller stark trafik, utan på alla stopp man lockas göra utefter vägen. Utsikten är alltid kolossalt vacker och bakom nästa kurva finns det alltid något nytt att fästa blicken på. Jag tycker att Amorgos är en av Greklands tre bästa öar att köra moped på, de andra två är Karpathos och Skopelos.

 

Vägarna på Amorgos är i bra skick och trafiken är minimal.

Var man än är bjuds man på vackra vyer. Vägen ovan går till Agia Anna beach.

 

Badbåtarna på Amorgos går från Agios Pavlos beach till ön Nikouria och från Katapola till Maltezi beach och Plakes beach.

Ännu en av Amorgos vackra vyer. Den lilla stranden Agios Pavlos och ön Nikouria.

 

HYRA MOPED OCH BIL

Moped och bil finns att hyra i Chora, Egiali och Katapola. Jag hyr alltid hos Thomas Auto Moto Rental. Det finns två bensinstationer på ön, en bakom stranden i Egiali och en ovanför Katapola på vägen till Chora.

 

Hyra moped och bil i Chora, Egiali och Katapola på Amorgos i Kykladerna.

Thomas Auto Moto Rental har kontor i Egiali och i Katapola.
BUSS

Regelbunden busstrafik går mellan Katapola, Chora och Egiali, och vice versa. Mellan Katapola och Egiali tar det ungefär en timme. Från Chora utgår bussarna till Agia Anna och till klostret Hozoviotissa. Bussarna till Langada och Tholaria går från hamnen i Egiali. Buss till södra sidan av ön, bland annat till byarna Vroutsi, Kolofana och Arkesini, utgår från Chora. Var noga med att kontrollera när bussen går tillbaka om du åker till de mindre byarna, det kan vara lite si och så med turtätheten. Tidtabeller sitter på bussarna.

 

Regelbunden busstrafik går mellan Katapola, Chora och Egiali, samt till Agia Anna, klostret Hozoviotissa och byarna Langada och Tholaria.

Busshållplatsen i Egiali.

 

TAXI

Taxi är ett fullgott alternativ till buss, speciellt om ni är fler som delar på priset. Taxi Katapola: 22850-71255. Taxi Egiali 22850-73570. Kolla för säkerhets skull att numren stämmer när du är på plats, de kan ha ändrats.

BADBÅT

Från Katapola kan du åka badbåt till Maltezi beach och till klippbadet Plakes som ligger efter Maltezi. Från Agios Pavlos går det badbåt till den lilla ön Nikouria.

 

Att köra moped på Amorgos .

Att köra moped på Amorgos är helt fantastiskt.


Karta över Amorgos i Kykladerna.

Även om Amorgos är en liten ö så är avstånden stora.

 

Det är cirka 20 kilometer mellan Katapola och Aegiali.

På Amorgos är avstånden längre om man kan grekiska.

 

Det är cirka 5 kilometer mellan Katapola och Chora.

Båda bilderna är tagna i Katapola. :-)


LÄS MER OM AMORGOS

Om Amorgos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera