Kalimera Grekland Alonissos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra på Alonissos

I vandrarkretsar är Alonissos känt sedan lång tid, det natursköna och många gånger orörda landskapet inbjuder till långa härliga vandringar. Man måste inte vara inbiten vandrare, det finns även enkla vandringar för den som är ovan, som den lätta vandringen mellan Patitiri och Chora. Och inte behöver man vara rädd för att gå vilse. Kommunen har nämligen satt upp informationstavlor med kartor över sammanlagt femton vandringsleder.

 

Vandringskartor. Alonissos.

Vandringskyltar sitter lite varstans på ön.

 

Alonissos on foot heter en bra vandringsbok som finns att köpa på ön. Boken är skriven av danska Bente Keller och hennes man Elias Tsoukanas. Bente bor sedan 1995 på Alonissos där hon - förutom att skriva om vandringar - leder kurser i akvarellmålning.
Vandra i den marina nationalparken på Alonissos.

På vandring runt den lilla ön Kyra Panagia utanför Alonissos.

 

Om du ska vandra kan jag rekommendera Anavasis blå karta (1:25.000), den beskriver flera vandringar på Alonissos, enkla som svåra. Terrain maps, även kallad Skai maps, är ett annat grekiskt kartförlag som specialiserat sig på vandringskartor. De har en karta över Alonissos med en upplösning på 1:25 000. Den innehåller många vandringar och finns att köpa på ön, precis som Anavasis karta gör.

 

Vandra på Alonissos. Kokinokastro.

Alonissos bjuder på ett mycket vackert landskap. Kokinokastro till höger i bild.


LÄS MER OM ALONISSOS

Om Alonissos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera