Kalimera Grekland Alonissos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En gumma med hemgjorda ostar på Alonissos
En bild berättar. Avsnitt 13.

En bild säger mer än tusen ord sägs det, men det stämmer inte alltid. En bild kan säga mycket, men inte hela historien. I den här serien lägger jag ut bilder som kanske inte säger så mycket vid en första anblick, men som har en intressant historia att berätta.

Det här är den trettonde bilden i serien.

 

 

När vi var på Alonissos första gången utforskade vi ön med moped. Det är en otroligt vacker ö och det är svårt att välja vilken vägsträcka som är finast. Men om jag måste välja så är det vägen som går mellan Patitiri och Gerakas, som ligger längst upp i norr.

 

Lokalproducerad ost. Alonissos.

Välkommen hem till mig, till mina getter och mina ostar.

 

När vi körde till Gerakas första gången såg vi en gumma vid ett hus på vänster sida. Hon vinkade till oss, men vi stannade inte. Vi fortsatte till Gerakas, och hoppades att hon skulle vara kvar när vi körde tillbaka, för det såg ut som att hon ville något.


På vägen tillbaka stod hon där och vinkade igen. Denna gång stannade vi. Hon kunde bara prata grekiska och vår grekiska var inte i paritet med hennes. Men vi förstod att hon ville visa sina ostar, som hon verkade vara oerhört stolt över. Hon visade oss runt på sin enkla gård, pekade på några av sina getter, och sedan på ostarna.

 

Ekologisk fetaost från Alonissos.

Fast att inte förstod varandra hade vi en mycket trevlig stund tillsammans.

 

Gumman pratade, och pratade, och pratade, och hon skrattade nästan hela tiden. Vi stod mest och nickade. Och log. Det är vid möten som det här som man önskar att man kunde mer grekiska.

 

Ostar som hänger i nät på Alonissos.

 

Ostarna som hängde i nätet var inte mogna så tyvärr kunde vi inte smaka. Men vi fick en bit av hennes fetaost när vi skulle åka därifrån, och den fetaosten är bland de godaste vi någonsin ätit. Tack snälla!

 

Fler avsnitt från serien "En bild berättar" »


LÄS MER OM ALONISSOS

Om Alonissos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera