Agios Georgios på Agathonissi

Om Agathonissi »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Hamnbyn Agios Georgios är litet och gulligt och ligger förtjusande vackert i en skyddad bukt (se bild på förstasidan). Trots sin litenhet finns alla faciliteter man har behov av för att "komma-ner-i-varv-semestern" ska bli lyckad.

Här finns fem pensionat, två tavernor, kafé, snackbar och minimarket. Och allt finns inom krypavstånd. Vad mer behöver man? Tja, en strand inom krypavstånd vore inte så dumt. Självklart finns det också. Stranden börjar vid Taverna Glaros och sträcker sig cirka hundra meter längs bukten. Stranden består mestadels av småsten, på sina ställen är den uppblandad med sand. Vattnet är ljuvligt! Enda nackdelen är att det är dåligt med skugga, några halvvuxna tamarisker är den enda skugga som erbjuds. Ibland är det huggsexa om träden så vill man vara säker på att få en plats får man vara tidigt ute. Nya träd har planterats, så inom några år har alla turister ett eget träd. :-)

Bästa tavernan är utan tvekan Taverna Glaros (eller Seagul) som drivs av Jannis och hans supertrevliga hustru Voula. Hit går man inte bara för den goda matens skull och den familjära stämningen, den rogivande utsikten bidrar också. Här blir man oftast sittandes länge, för att inte säga väldigt länge. Kanske inte så konstigt eftersom det inte finns så mycket annat att göra. Prova gärna deras get i ugn, den är suverän. Färsk fisk är en annan speciallitet. Hos Jannis kan du även köpa bröd, vatten, öl och vin.

Tips på pensionat, studios och rum i Agios Georgios finns här »

Agios Georgios.

Agios Georgios.


Taverna Glaros.

Taverna Glaros. Läs om vårt första möte med denna taverna här. »


Strand på Agathonissi.

Stranden i Agios Georgios. Ovanför byn ses några av husen i Megalo Chorio.

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera