![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Nyss hemkommen från Skiathos.
Åt en dessert som påminde lite om Creme Brulée. Serverades i skurna bitar. Har letat på nätet och hittade något som heter Kazan Dipi. Kan det vara rätt? Receptet innehåller en ingrediens - niseste flour. Vad är detta, någon som vet? /Åsa |
#2
|
||||
|
||||
![]()
florsocker???
|
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
#4
|
|||
|
|||
![]()
Verkar vara något slags mjöl...
Hittade i ett engelskt forum, en som frågade efter samma ingrediens i något som hette `Balezes apo ti Mitilini´. En dessert som serveras på Mytilini under de första fjorton dagarna i Augusti... Skulle kunna vara samma dessert, men ingen verkade veta vad Niseste flour är. I ett annat grekiskt recept, på Bechamelsås kunde man tillsätta detta (förutom vanligt mjöl) för att få en tjockare sås...kanske maizena??? Senast redigerad av MrsT den 2006-08-31 klockan 16:23. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Ja säkert är det något mjöl, men vilket? Maizena heter ju maizena även på engelska, så det tror jag inte att det är. Potatismjöl heter potato flour, så det stryker vi antaligen också.
Googlar man på niseste flour får man flera träffar, men inget som avslöjar vad det är... Det dyker nog upp någon här snart som vet. Det brukar ju göra det ![]() |
![]() |
|
|