![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
gott medelsöt ska det va, med ett glas vatten!!!!
har ni druckit det?? frape dricker man mest somartid |
#2
|
|||
|
|||
![]()
ps. många spår i sumpen
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
summpen ska det vara
![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Gresk kaffe er godt, men jeg foretrekker Frapé. Det er godt det! ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Grekerna brukar bli förvånade när jag beställer grekiskt kaffe, och jag får övertyga dom om att jag visst tycker det är gott.
Medelsött, som sagt. Godare på maten än en frappé, eller "filter coffée". En grekisk "mama" (Katina i Aegiali... som tyvärr inte finns i livet längre), brukade inte spå i själva sumpen, utan förklarade att det är det kaffe som rinner längs med utsidan på koppen som man ser saker i. /Anna (som längtar o längtar... men ute är det bara snöslask o grått) Senast redigerad av wilda den 2006-02-16 klockan 07:46. |
#6
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Grekiskt kaffe dricks varje morgon, även här i Sverige. och det ska vara métrio. Jag tar alltid med 1 kg kaffe när jag åker från Grekland, häller över i glasburk och förvarar i kylen. Håller hur länge som helst, man kan också frysa ner det.
Yvonne ![]() |
#9
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Även vi har råkat ut för att de höjer på ögonbrynen när man beställer det i Grekland - är det verkligen så ovanligt att turister dricker "grekiskt" kaffe?
Är det någon som har bra recept på hur man kokar kaffet själv? Vi har både äkta grekiskt kaffe och den riktiga kaffekastrullen (smala, höga med långt skaft). Har försökt med olika mycket kaffe/vatten (små espresso koppar) men oftast har det blivit för blaskigt och inte fått till den riktiga skummigheten. //Åke |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Godmorgon!
Kanske det skulle smaka med en kopp kaffe nu ![]() Lägg 2 rejält stora maskedar kaffe i kannan, för medelsött (Metrió) 2-3 tsk socker, ned i kannan det med. Fyll på med en kopp vatten. Ställ på riktigt het spis/låga och rör om. Rör bara lite, när kaffet kokar upp ta omgående bort det från värmen så det inte "bränns" eller kokar över. Häll upp i koppen och njut. Hoppas att det smakar ![]() Kikh |
#12
|
|||
|
|||
![]() Citat:
//Åke |
#13
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Är det bara jag som vill ha SKETOS? Utan socker så klart - det ska ju smaka KAFFE! Espresso-kopp är väl perfekt. Marianne - på väg ut i köket för att flytta kaffet till kylen... |
#14
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#15
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#16
|
|||
|
|||
![]()
Om du använder mockakopp (espresso) 1 tsk kaffe 1 tsk socker till Métrio, 1 tsk kaffe 2 tsk socker till glyko. Om du använder vanliga kaffekoppar fördubbla satsen.
Yvonne |
#17
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Trevlig helg alla glada! Kikh |
#18
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Trevlig helg till dig också! Yvonne |
#19
|
|||
|
|||
![]()
Grekiskt kaffe är faktiskt inte grekiskt, Turkarna tog faktiskt kaffet till Europa och i Grekland kallade men givetvis det Turkiska kaffet, Grekiskt kaffe...
Det är ganska gott med turkiskt kaffe, ungefär som kokkaffe hemma som farmor brukade koka, lite sött gör inget, men frappe vet jag inte... det är otroligt dyrt i Athen i alla fall... själv föredrar jag Italiensk... |
#20
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Tänkte inte så mycket på mat/tesked utan trodde att då du använde kaffekopp så skall det vara en matsked... Hade nog blivit rejält starkt! //Åke |
![]() |
|
|