![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Såg att Eva L skulle koka lingonsylt i dag och fick för mig att det passar ju för mig och göra också i dag
![]() ![]() Då vet du Lenitsa att sylten är på gång ![]() Riitta ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Karin |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Lingonsylt? Kul!
I full förberedelse för avresa till det stora landet i väster om några dagar, så packar jag givetvis ner några burkar lingon i bagaget. Dock. Samtliga jänkare jag träffat där och även här i landet har haft den goda smaken att föredra "rårörda" lingon framför lingonsylt. Själv tycker jag att lingonsylt (åtminstone den butiksköpta) är för "sockrig", men rårörda lingon är gudomligt gott. Alltså kommer resväskan förutom det sedvanliga att på utresan innehålla rårörda lingon, O'Boy, knäckebröd, Maraboukakor, och en burk kalymnisk honung. Succén är given. R ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() - jeg fryser bærene som de er, tar dem opp og rører etterhvert, kjempegodt ![]() God tur forresten ! ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Ni får ha det så bra i det stora landet
![]() Sylten är färdig nu.Hoppas Lenitsa tycker den blev god ![]() Riitta |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Rårört är absolut bäst men ibland vill jag ha kokt lingonsylt. Kokar med mindre socker och lite i taget av frysta lingon. Om man använder lite råsocker går det att ha mindre mängd socker men ändå fyllig smak.
Eva |
#7
|
|||
|
|||
![]() Citat:
/Gita PS. Min favorit: råggrynsgröt (eller gröt med blandade gryn) med en (liten) smörklick + hemkokt lingonsylt! |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Idag tog jag nästan bara råsocker. Det kan man göra efter eget tycke och smak.
Eva |
![]() |
|
|