![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Jag undrar om någon kan redogöra för skillnaden mellan restaurang och taverna. Om jag har förstått det rätt så är en restaurang ett ställe där man går ut i köket och tittar vad som bjuds för dagen (och som gärna är upplyst av starka lysrör) medan en taverna har en menu... Är det rätt uppfattat eller vad är det som avgör skillnaden?
![]() Kanske någon av er som bor permanent i Grekland kan förklara. /Ingegerd |
#2
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Lissi - som tror att hon kikat i grytorna i köket på många tavernor.... |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Jo visst är det väl så att tavernorna är lite enklare, med plastduk, sölduk och lite rangliga stolar. Restaurangerna har oftast tygduk och vinglas och assietter framdukat. Fast meny har väl alla nuförtiden?
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#5
|
|||
|
|||
![]()
..nej inte på alla ställen...I somras på Tinos och Evia i byarna så kikade vi i flera kök eftersom det inte fanns menyer...HÄRLIGT för man äter mycket man aldrig skulle "hittat" annars..
![]() Lissi -snart i tavernaköken igen ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
På en taver.. ehh... resta.. ehh... ett matställe på Lipsi, efterfrågade jag en meny. Kyparen svarade att den fanns i hans huvud och började sen räkna vad de hade att erbjuda.
/Netwolf |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Du ska inte få däng, inte av mig i alla fall.
Jag betraktas också som en kuf då jag beställer en löksoppa, tzatsiki, bröd och dricka. Kanske snålt, men jag vill inte ha mer just då. Det är därför jag har blivit lite avig att gå ut med Mr A för ett "small snack". I och för sig känner jag honom så väl så jag kan ta diskussionen vid bordet till andra gästers förtrytelse. Jag vet vad du menar och meningen är väl inte att att frossa hela tiden. Uffe |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Skillnaden mellan restaurang och taverna har val ocksa att gora med vilken mat som serveras? Tavernor serverar val bara grekisk mat medan restauranger mer internationell?
|
#9
|
|||
|
|||
![]()
Det finnes mange ulike typer spiseteder i Hellas. Har hentet dette fra Hellas-guru Matt Barretts side om dette (Greek Food: Types of Restaurants in Greece), dere kan lese mer der.
Restaurant/estiatorio serverer mat kokt i ovn - magerefta, men kan også ha grillmat, "tis oras", fisk, mezedes og salat. Noen restauranter kaller seg taverna, men er det ikke. En psistaria serverer grillmat, salat og mezedes. En taverna er et enklere spisested, med en mindre meny. En taverna er for lange måltider, masse vin og samtaler. De spesialiserer seg ofte på en bestemt mattype, som en psaro-taverna - fisketaverna. Ouzerier, tsipouradiko og mezedopoulier serverer hovedsakelig småretter, men noen har også hovedretter/pasta. |
![]() |
|
|