#1
|
|||
|
|||
Grekiska smaker
I Grekland smakar ju allt gott!
Men, hur är det med Grekisk mat och dryck hemma? Jag tycker tex. att Grekisk sallad är rätt meningslöst utanför Grekland.beror säkert på tomatkvalitet osv.Dessutom saknas den lite ljumna solmogna smaken här. När det gäller dryck,tycker jag att Retzina och Ouzo är ointressant i Sverige.Däremot är Metaxa(3-stjärnig) gott överallt! |
#2
|
||||
|
||||
Sv: Grekiska smaker
Nja, nog går det att klämma ner en ouzo med behållning även här hemma! Men jag håller med, smakupplevelsen blir klart förhöjd i rätt omgivningar och med rätt sällskap.
Karin |
#3
|
|||
|
|||
Sv: Grekiska smaker
Även ett glas kallt Retsina kan va gott om det är varmt ute.
|
#4
|
|||
|
|||
Sv: Grekiska smaker
Citat:
(Jada, jeg vet at det er smak og behag - jeg bare måtte kommentere det!) Men gresk salat kan være godt hjemme dersom man har tilgang på solmodne tomater - ikke fra drivhus!!! De smaker nesten som de greske. Ouzo og retsina kan være godt i varmen på terrassen, men best smaker det om jeg har laget gresk mat og huset er fylt av alle de greske luktene. Da kan jeg lure meg til å tro at jeg er i Hellas for en stakket stund, og da smaker det godt! |
#5
|
||||
|
||||
Sv: Grekiska smaker
Men egentligen,,,,
Jag har den högst bestämda uppfattningen att grekmaten kan vara nog så god här hemma som på plats, men då krävs alltsom oftast det där lilla extra vid tillagning och ävenså serveringen. Den lilla kvisten med kaprisblad (Kapari torso), olivoljan av högsta och kryddiga grekkvalitet. Lägg därtill alla grekkryddorna i samband med tillredningen av maten. Det goda tunna nygräddade grekbrödet... Mums. Mogna "Obs mogna" citroner att pressa över maten samt för garnering. Grekiskodlade oliver med kärnorna kvar. Den nyrivna Sifnososten... Ja, listan kunna fyllas till oändlighet... Vad gäller köttråvaror är det dock svårt att få samma välhängda marmorerade kvalitet i dagligvarubutiken här hemma. De som har tillgång till saluhall på hemorten kan dock lätt finna en köttråvara värdig namnet. Arne Allegro con spirito (hastigt men med ande) |
#6
|
|||
|
|||
Sv: Grekiska smaker
Citat:
Smakade en ny rätt sommaren 2004 i Thassos, nämligen stamnato som har blivit mitt favorit-grekisk. Lagar den hemma och det är precis som däe nere. Men grekisk sallad smakar bäst i Grekland där tomater o. gurka smakar något speciellt. |
#7
|
|||
|
|||
Sv: Grekiska smaker
Er det det samme som stamnas??? Kjøtt og poteter i en tomatsaus?
|
|
|