![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Instämmer, i lämna-dricks-om-man-är-nöjd gruppen även om jag själv inte betalat nåt speciellt än så länge.
![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]() ![]() Nöjd = Dricks Missnöjd = Ingen dricks ![]() Senast redigerad av ricky den 2007-06-21 klockan 00:02. |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Nej, det kan det inte Ricky
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Jag lämnar alltid 10 procent när jag äter. Detta faktiskt oavsett om jag är nöjd eller mindre nöjd. Ofta är det en ensam stackare eller två springer som skållade råttor mellan tavernaborden, då kan jag inte bara ge dricks om de ger mig exceptionellt bra service, jag ger ändå. Enda undantaget skulle vara om jag blev direkt otrevligt bemött men jag tror aldrig det har hänt.
Gillade jag inte stället går jag inte dit igen bara. Avrundar möjligen lite naturligt uppåt eller lägger lite grus från myntfacket om jag tar en kaffe eller en öl. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Händer nog mig också att jag lämnar dricks även om maten varit mindre bra men då endast 4-5 %. Tycker trots allt att dricken är personalens belöning för extra väl utfört arbete. Klart servitrisen kan vara ett fynd även om den som står vid grytorna inte är det.
Eva |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Jag brukar alltid lämna de mynt som blir över efter det att jag betalat.Det brukar bli ca 10%. Askoppen på rummet brukar jag använda till att samla de mynt i som blir över efter dagens inköp. Dessa brukar få ligga kvar som dricks när vi lämnar rummet.
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
Dricksen till städerskan lämnar jag personligen i hennes hand för att förhindra att hotellägaren tar den som sin.
Eva |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Jag brukar också ge ca 10% på tavernan. Fast en gång sprang tjejen som serverade efter oss och sa att vi betalat fel -alldeles för mycket! Ja, inte är det lätt med kulturkrockar
![]() Brukar ni lämna 10% till taxichauffören också? ![]() |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Lämnar inget till taxichaufförer,dom tar ändå extra för turister..
|
#10
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#11
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jag brukar göra precis som dig... Alla dessa cent vad skall man annars göra av de? |
#12
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Att Sverige inte hoppade på € när den infördes var ett av de största politiska / ekonomiska misstagen som gjorts! När € infördes så kostade den ca 7.30 mot Svenska kronan! Idag måste vi betala dryga 9 SEK för den. Så hade vi hoppat på "tåget" när det startade så hade våra semestrar kostat ca 20 % mindre... Vår export hade eventuellt tagit lite stryk i början, men det hade varit marginellt eftersom nästan all internationell handel sker i dollar. Sorry för utviket som vi säger på Playboy.... ![]() Men det är klart man ger lite dricks om man är nöjd. 5 - 10 % på Coffe-shopen eller Tavernan. Taxi, tveksamt. Jag brukar bara runda upp till närmaste hela €. Men i slutet på 70-, början på 80-talet, så var inte dricks så vanligt i Grekland. Jag har också varit med om att kyparen kommit efter oss och sagt att vi lämnat för mycket pengar. Så småningom lärde jag mig att om man lade mynten under en tallrik så uppfattades det som dricks. Idag är det dock lite annorlunda. Många i serviceyrken lever på sin dricks. De har en "skitdålig" fast lön, ofta kring 5 - 600 € / mån och är beroende av dricksen. Så är sevicen OK, även om maten inte är det, så brukar jag lämna 10 %. Är inte sevicen OK blir jag sur, (och det är väldigt få som gillar läget när jag är missnöjd ![]() En annan sak. I Grekland betalar man ännu så länge inte så mycket med kreditkort (Kurt, min gamle kompis... ![]() Lägger man till 2 - 3 € på kreditkortsnotan så hamnar det bara hos den fete ägaren som sitter bakom någon disk och inte gjort något under kvällen... Inte hos den trevlige servitören som faktiskt ansträngt sig för att ni / jag ska ha en trevlig kväll.... Peter |
![]() |
|
|