Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #15  
Gammal 2007-05-25, 18:32
Peter Peter är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 085
Standard Sv: Hur gammal kan olivolja bli?

Kockar rekommenderar att man konsumerar öppnad olivolja inom två till tre månader för att den ska vara fräsch. Öppnad Olivolja som är äldre än 6 mån bör slängas.

Den skall helst förvaras mörkt och svalt. Den kan förvaras i kylen, men får då oftast "slöjor" som ser oaptitliga ut. Dessa försvinner dock så fort oljan blir varm igen och har ingen betydelse för smaken eller kvaliteten.

Lukta och smaka att din olja inte tagit smak av plåten. Ta ett par droppar mellan tummen och pekfingret och känn att den inte känns "grynig" som att det skulle finnas sandkorn i den. Är den OK häll över den i en glasflaska och förvara den så bra som möjligt. Låt den inte vara kvar i plåtburken. Då finns det risk att den tar smak när du öppnat den.

Peter
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 18:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT