![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Våran farmor vore inte våran farmor om hon inte också skickade med ett bonusrecept
![]() Marinerad lammstek 5-6 portioner 1 lammstek, 1,2-1,5 kg Till marinaden: 75 cl rödvin 50 gram rotselleri i små tärningar ½ morot i något större kuber 8 enbär, lätt krossade 1 kvast timjan 2 smulade lagerblad Blanda marinaden. Lägg steken i lämpligt kärl och häll marinaden på den. Låt stå i 3-6 timmar. Vänd den då och då om marinaden inte täcker. Ta upp köttet och torka av det. Spara marinaden. Salta och peppra steken och lägg den på ett galler i en långpanna. Stek i nedre delen av ugnen i 225 grader i 40 minuter om den vägde 1,2 kg och 45-50 minuter om den vägde 1,5 kg. Ta ut steken och slå in den i aluminiumfolie för att efterstekas i 15-20 minuter. Skär köttet i tunna skivor. Sås: Sila marinaden och koka ihop utan lock. Klicka ner lite smör mot slutet. Smaka av med salt och peppar. Senast redigerad av Elisabet den 2007-01-22 klockan 11:44. |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Tusen takk, Elisabet!
Dette blir godt! Hils så mye til farmor ![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Tack, tack, detta må prövas så fort som möjligt! Sitter och dreglar nu... kurr i magen!
Smakar köttet "lamm" efter så lång lagningstid med vin och kryddor? |
![]() |
|
|