Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Off Topic > Mat & Dryck (ej grekisk)

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #7  
Gammal 2006-09-22, 20:47
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Solens Mat

Nikkaluoktasoppa

ca 400 gr älg eller nötfärs
drygt 5 dl finstrimmlad vitkål
3 msk senap
2 msk tomatpuré
1 halvstor gul lök
1 lagerblad
Drygt 1 liter vatten
2 kalvbuljongtärningar
1 purjolök finstrimmlad
1 msk naturligt jäst, mörk kinesisk soja
salt
vitpeppar
svartpeppar
persilja

Stek den gula löken och färsen i lite äkta smör salta den efter eget tycke, tillsätt senap, tomatpure, lagerblad, vatten och kalvbuljong. Koka ca 10 min. Krydda med lite svart och vitpeppar, Lägg i purjolök och vitkål samt soja. Koka ytterligare 7-8 min. Smaka av och salta vid behov. Klipp persilja över.

Eva

Senast redigerad av Eva L den 2006-09-22 klockan 20:48. Anledning: Glömde
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 14:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT