Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kafé Kalimera

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2024-03-18, 05:06
Alalas avatar
Alala Alala är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2008
Ort: Finland
Inlägg: 6 462
Standard Sv: Olivoljan

Citat:
Ursprungligen postat av Getpinglan Visa inlägg
Ja precis! Det är som Masse tidigare skrev, olivoljan är beroendeframkallande! Kiitos, tack för tipset, vill aldrig vara utan den!

/Getpinglan
Härligt att du är så nöjd, ibland kan det ju vara lite riskabelt att rekommendera något för människor tycker så olika.

Men lammfärsbiffar! Jag blev väldigt sugen. Hur brukar du göra dem, Getpinglan? Behvöer inte vara något specifikt recept, utan vill gärna bara veta vad du brukar ha i dem? För inspiration!

/ Anne
Svara med citat
  #2  
Gammal 2024-03-23, 16:49
Getpinglans avatar
Getpinglan Getpinglan är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2013
Ort: Stockholm
Inlägg: 872
Standard Sv: Olivoljan

Citat:
Ursprungligen postat av Alala Visa inlägg
Härligt att du är så nöjd, ibland kan det ju vara lite riskabelt att rekommendera något för människor tycker så olika.

Men lammfärsbiffar! Jag blev väldigt sugen. Hur brukar du göra dem, Getpinglan? Behvöer inte vara något specifikt recept, utan vill gärna bara veta vad du brukar ha i dem? För inspiration!

/ Anne
Tack för frågan Anne, jo jag tar ett vanligt recept på pannnbiff bara. Gillar att blanda ut färsen med havregryn och mjölk, (ägg och finriven lök och svartpeppar) då blir det lite "rundare" smak. Och så kan man ju klicka i en bit fetaost mot slutet. Men det gjorde inte jag den här gången, för fetaosten gick åt till lunchgreksalladen, indränkt i, ja ni vet vad... det gröna elixiret som man nästan sätter i halsen av pga dess färskhet. 😀🫒🫒🫒

Happy Lördag!
Getpinglan
🐐🛎️
Svara med citat
  #3  
Gammal 2024-03-24, 07:37
Alalas avatar
Alala Alala är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2008
Ort: Finland
Inlägg: 6 462
Standard Sv: Olivoljan

Tack för inspirationen Getpinglan! Det där med havregryn och mjölk var nytt för mig, men kanske inte alls så dumt. Och du stekte dem förstås i Happy Olive? Få se vad jag hittar på, det skall bli lammfärsbiffar nån dag under påsken. Kanske skall jag ha lite citron i också? Kanske servera med grekisk citronpotatis? Citronolivoljekaka som efterrätt? Blev jag för citroning nu?

/ Anne
som tycker väldigt mycket om citron i matlagning.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2024-03-24, 08:58
Getpinglans avatar
Getpinglan Getpinglan är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2013
Ort: Stockholm
Inlägg: 872
Standard Sv: Olivoljan

Citat:
Ursprungligen postat av Alala Visa inlägg
Tack för inspirationen Getpinglan! Det där med havregryn och mjölk var nytt för mig, men kanske inte alls så dumt. Och du stekte dem förstås i Happy Olive? Få se vad jag hittar på, det skall bli lammfärsbiffar nån dag under påsken. Kanske skall jag ha lite citron i också? Kanske servera med grekisk citronpotatis? Citronolivoljekaka som efterrätt? Blev jag för citroning nu?

/ Anne
som tycker väldigt mycket om citron i matlagning.
Godmorgon!

Sanningen att säga så stekte jag i den gamla olivoljan först Och citronklyftor att hälla på biffarna när de är klara hade jag, jajemen. Bra påskmat.

Älskar 💛 också citron i allt, så det där med 🍋 citronpotatis var nytt för mig. Och citronolivoljekaka!

Såg igår en helsidesannons i DN för recept på cheescake med persika. Helsidesannons, vad kostar inte det, men det var såklart reklam för Del Montes inlagda persikor. Blev sugen förstås. Men jag vet något ännu bättre, kakor med citron! 🍋🍋🍋

Vet att det finns färdigblandade olivoljor med citron, och man borde kunna blanda sin egen olivolja med citron, gör du det Alala?

Getpinglan
🐐🛎️
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 22:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT