![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
På julaftonen ska vi grilla calemares och lamm tillsammans med "bonussonen". Det gröna kommer att bestå av rödbetor med olja och vitlök samt klassisk greksallad med färsk grön olivolja. Naturligtvis sitter vi ute. Sillen har vi redan ätit upp tillsammans med andra vänner. Julskinkan (Scan) har vi ätit upp det mesta av. Dyr var den också! 500 kr för 2 kg och var beställd från Chania. Oj, nu kom jag ihåg, att jag ska köpa grisfötter hos slaktaren på lördag!
God helg / Jannis |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Ingen grekisk sallad även om idén inte är dålig alls. Men lite inspiration från det grekiska köket kan det bli någon dag. Men vad har jag ingen anng om i detta skede.
![]() Citat:
God matjul alla! ![]() / Anne ![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]()
De sjudes i c:a 2 timmar med salt och hela pepparkorn och får sedan svalna i spadet. Ätes sedan (man håller i med händerna) med lite ättika och kryddpeppar på. Är nog en gammal svensk sed, som håller på att försvinna. Men vår slaktare här säljer hela året.
/ Jannis |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Vi har nu bestämt att uppesittarmaten ikväll ska bestå av grillad kyckling, tzatziki, spanakopita och fräscht bröd. Allt givetvis hemlagat från grunden.
/Netwolf |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() / Anne ![]() som har ledigt idag och har julskinkan i ugnen (vedeldad förstås så el slösas inte)! |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Det bli XORTA också! Idag på morgonpromenaden började vi titta efter maskrosliknande växter, som nu börjar dyka upp bland allt annat grönt. Ylva har ögon för allt smått och nu på hemmaplan har vi en kasse full. Hon har redan börjat sköljandet och rensningen. Vi blev inspirerade av en granne som i söndags ryckte upp växter utanför vårt hus, som han gav till oss. Han fick några glas raki i stället. Den tillagade xortan smakade utmärkt och hamnar nog oftare på middagsbordet i framtiden!
/ Jannis |
![]() |
|
|