![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
|
Για!
Vi ska bjuda några vänner på grekisk middag i slutet av april😋 Förrätt: Smårätter såsom tzatziki, vinbladsdolmar etc. Hade även tänkt manouri med honung och sesamfrön, men det visade sig att maten behöver vara laktosfri, så det får bli något annat gottigt. Huvudrätt: Kleftiko i knyten Dessert??? Ja, det är frågan. Vad gör man för efterrätt på grekiskt tema som är laktosfri, glutenfri och sockerfri🤔 Tips tas emot med stooooor tacksamhet! |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Varför inte blandade melonkulor, apelsinklyftor och glasssorbe' toppat med krossade valnötter och ringlad honung..om det funkar
![]() / Kajja
|
|
#3
|
|||
|
|||
|
Låter jättegott, Kajja😋
Men har du något alternativ till sorben som ju innehåller socker? |
|
#4
|
|||
|
|||
|
Finns nåt sockeralternativ som heter Stevia.
Det använder grannen till diabetes sonen |
|
#5
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() / Kajja
|
|
#6
|
||||
|
||||
|
Har tyvärr inget förslag. Då vi äter grekiskt med dessert, så är det dotra som bakar baklavan och den innehåller ju socker, om man så säger...
|
|
#7
|
|||
|
|||
|
Kajja! Tack för idén med egen glass
![]() Piam! Alltid bra med tips Sötningsmedel av olika varianter finns det i mängder, men just denna gång är det en efterrätt i sin helhet jag söker. Tack ändå!Netwolf! Ja, baklava innehåller ju liiiiiiiiiiiiiteeeee socker, som du säger Och vetemjöl får jag väl anta...Till er alla! Än finns det tid att ge förslag
|
|
#8
|
||||
|
||||
|
Vattenme!on och raki. Utan honung. 😀
|
|
#9
|
|||
|
|||
|
Ha-ha
![]() Ja, det är ju något man kan få i Grekland, men förutom att det inte är i vår smak tror jag inte att det skulle uppskattas av våra gäster. |
![]() |
|
|