Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kykladerna > Andros

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2021-03-15, 00:50
Catlady Catlady är inte uppkopplad
 
Reg.datum: sep 2008
Ort: Tyresö/Stockholm
Inlägg: 1 620
Standard Sv: Fisktavernor i Batsi på Andros

Masse: för att förklara mig lite: skulle aldrig försöka "pruta" vid bordet på en taverna. Själva prisdiskutionen sker i köket vid fiskkylen i god grekisk anda! Enligt min åsikt är det priset på menyn som gäller vid bordet, i fallet med just fisk så kan man diskutera lite i köket......
Catlady, som gillar fisk.....
PS: vis av "gammal skada" beställer jag aldrig en fisk som jag inte sett först!

Senast redigerad av Catlady den 2021-03-15 klockan 01:08.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2021-03-15, 07:54
Netwolfs avatar
Netwolf Netwolf är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jul 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 12 135
Standard Sv: Fisktavernor i Batsi på Andros

Jag äter gärna fisk, men mindre sällan i medelhavet. Ofta är det inte värt priset ens. Men visst har även jag stått i köket och pekat på diverse fiskar och frågat "how much?" Ofta är det som sagt svindyrt, då man oftast måste köpa hela firren. Det slutar ofta med att vi väljer calamares istället som är billigt och ljuvligt gott.

Medelhavet är ju ganska utfiskat, så pris och kvalité blir därefter. Om jag däremot är i Portugal, eller på kanarieholmarna. Ja, då beställer jag gärna fisk. Den ligger där på en rimlig prisnivå, samt att det är djuphavsfångad atlantfisk som serveras.

Sen är man ju från västkusten med och då är man änna lite kräsen vad gäller fisk och skaldjur. Jag skulle t ex aldrig drömma om att beställa räkor i sydeuropa, när man är van vid de fantastiska ishavsräkorna hemmavid.

/Netwolf
Svara med citat
  #3  
Gammal 2021-03-15, 10:58
Masses avatar
Masse Masse är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2008
Ort: Kristianstad
Inlägg: 5 487
Standard Sv: Fisktavernor i Batsi på Andros

Jo, att PRUTA på priset är något helt annat än att FRÅGA om priset om det inte är känt. Det sistnämnda kan visa sig vara ytterst viktigt ibland. Var nära en dyrköpt erfarenhet av det för många år sedan i Aten.

Exklusiv trädgårdstaverna med vita dukar. Var sugna på fisk och frågade kyparen. Han kom tillbaka med en ganska stor blank firre på ett silverfat. Skulle räcka med råge till oss båda. Jo tack, vi tar den blev svaret. När kyparen var halvvägs tillbaka till köket med firren slog det mig att vi inte visste priset. Hojtade tillbaka kyparen och frågade. Svaret var om jag minns rätt c:a 800 omräknat till SEK. Puhhh! Vilken tur att jag hann fråga! Det blev kalamares på vit duk istället! Gott och ganska dyrt det också, men billigare än "Silverfisken"!

Masse
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 20:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT