![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Anders, detta recept är mer utvecklad än min /vår ouzo. Ber alltid om en citron. Den pressar jag över ouzon och isen. Tillsätter då ytterst lite vatten.
På dom ställen jag brukar tillbringa frekvent vet dom att jag alltid ska ha en citron. Hemma använder jag ouzon främst till matlagning. Birgitta. |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Men hade vi inte ifjol samma diskussion om ouzon från Sitia? Finns väl en tråd någonstans..... Eller har jag drömt kanske? ![]() / Anne ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Till frågan om Sjöborrens Ouzo går att dricka. Ja, det tror jag!
Jag har upplevt precis samma sak. Hällde, för inte så länge sedan, upp en skvätt Ouzo från en nyöppnad flaska, inköpt på Atens flygplats och förpackad i "papprör". Efter att ha hällt på vatten, reagerar jag också på färgen, eller snarare, bristen på densamma. Godtrogen, som jag är, fick jag för mig att jag kommit över någon extra fin sort! 😊 Jag drack glatt upp glaset, och senare hela innehållet i flaskan (dock inte samma kväll), utan att drabbas vare sig av magknip eller andra bekymmer. Kanske smakade drycken något "mindre" Ouzo, men för mig funkade den helt ok! |
![]() |
|
|